Sunday, January 10, 2010

Weekend With Half Family

Even tho jumaat harituh,roh dalam badan merayap2 keluar dari badan akibat kepenatan yg amat sgt but weekend is almost superb! Becoz i get to spend it with kak rai.U know wat i always rase happpy bila met new friends or best friends or any kind of new people lah but bila jumpe family sendiri perasaan nya lagi lagilah happy becoz i get to be myself.U know my true self.Kadang2 kan bila kite dgn kawan2 tetibe je kite bercakap ada slang mat putih padahal selama ni ckp mcm jawe rangers jer.Hah situasi mcm tuhlah yg membuatkan i am so comfortable to be surrounded with my own family.Ok enuff said! I mmg pandai buat esei darjah 5 kan,budak darjah 5 je suka bacalah yana!!!!


So on Friday Night kak rai sgt baek gila da masak dinner.Mee goreng yg emm...sedaplah.Seyes weh sedap :) Then pagi sabtu tuh makan roti bersalutkan planta. But for lunch i request nak masal sambal telur rebus. I yg nak masak sendiri okeh. So kak rai buat sardin i buat sambal telur rebus. Sambal telur rebus saya sedap wohhh,sardin kak rai mmg rase sardin.Hehehe.Makan nasi yg dimasak sendiri seperti di rumah mmg seronok. Bosan makan luar. Then afta dat we went to The Curve,nak cari a few shirts nak g kelas. Last beli bende len plak tapi sbb still ada sale rembat jelah.Beli xbanyak pon sbb mmg tgh kawal bajet harian plus beli benda yg mmg essential. Then hanger shawls di IKEA mmg wajeb dan penting ok! Nak singgah flea market kat street The Curve da xsempat sbb hujan.Takpe2 ada rahmat sbb xjadiklah nak membeli2 ni.Jimat duit ku~


Oh b4 dat nak cerita weh nak cerita! Mase otw nak g The Curve tuh nampak lah asap berkepul2 kat highway nak masuk Damansara Perdana,memula igt air pollution lori mane2 kan.Seyes mmg asap itam smpi ke langit. Sekali bila da close sket dgn area tuh rupa2nya KERETA MERCEDES TERBAKAR!!!!!! SEYES TERBAKAR YG API KUAR DARI DALAM KERETA! SMPI SKG BULU ROMAKU MEREMANG! SANGAT TAKOT BILA IGT BALEK!!!! Bila time nak kepoh2 mcm sume org, kak rai pon suggest sesuatu yg bengong:


Kak Rai :Weh yana,nak x aku reverse balek?

Me :Reverselah,ramai yg kepoh2 pon berenti gak tuh.Bia aku amek gmbar.


Kak Rai :Pakai kamera aku,kamera aku lagi hebat dari ko punya camera hp.


Me :Mane camera ko tuh!


Kak Rai :Tuh ha dalam beg,cepat amek!


Me : (godeh2 beg,on camera dan tertera OUT OF MEMORY) Ape ni!!!!

Kak Rai :Eh oh,wakaakakakaka


Me : (delete2 gmbr dalam cam kak rai)


Kak Rai :Eh aku tak bawak memory card lah, bukan da penuh memory.Wakakakakakaka


Me : (Terus terdiam dan kuar kereta bawak cam separa canggih ku itu)
Nampak tak terbakar tuh? Buat2 nampaklah yer


See see bomba padam api.Ni bukan latihan kebakaran ok!


Tgk jalan on that way terus jam sbb bomba da lintas tgh2 jalan dgn hosenya itu.


Balek malam itu kami reheat semula lunch dan makan ini.
Sedap kalau kitorang ikot arahan memasak itu bebetul.TAPI bila kuar oven jadik cm makan biskot.keh keh keh.






SO FOR SUNDAY'S LUNCH KAK RAI BUAT SPAGHETTI!!!
Isk pedas gila okeh spaghetti/fettuchini ke amende dia buat ni.
Smpi flu buat kali ke-3 pastu diselang seli makan dgn bread pudding utk
redakan kepedasan.

Pedas smpi terbakar2 lidahku.Jadik smbil makan kene layan kekasih hati.

Ini bread pudding.Sedap wohhh.Kak rai silelah kawen bila tiba masenya ye.

4 comments:

:+:DyLa DeLLieCaD:+: said...

oit m.cik.. apesal ko copy style aku neh?? aku time mkn dlm bilik je mngadap muka jj.. hahahahahaha

:+:DyLa DeLLieCaD:+: said...
This comment has been removed by the author.
yanasaja said...

dila: manelah aku nak tau ko makan jejong tido jejong minum jejong.aku ni tgk bila xda stok citer baru je.ha ha ha

PurpleCollection said...

was here to look for nuff...do $$mile back :)