Monday, January 11, 2010

Aku Layan Korean Korang Pula?

One thing i notice belajar di SHAH ALAM or to be specific UiTM or to be specific lagi MASSCOM, if u happened to dont have this or know about this then u sgt gile kampung. Seyes ko teros dapat label kampung kalau korang xlayan benda2 di bawah ini:
  1. FACEBOOK!
  2. GOSSIP GIRLS SEASON1-3!
  3. TALK IN ENGLISH ACCENT LIKE U ARE ONE OF ARISTOCRAT'S BRAT!
  4. GELAK MCM KENE SAWAN BABI OR MCM LANGSUIR HISTERIA TERSEPIT KAKI!
Ho ho ho, 4 benda ni kalau korang xbuat or xda or xpenah dgr mmg harus kene gelak or kau teros dipulau di Pulau Perhentian or korang akan dipandang slack sepanjang sem. Sebab itulah little by little we will see thru out the sem yg akan ada sedikit demi sedikit yg jenis baek2 dan sopan2 akan menjurus ke arah 4 diatas semata2 nak rase diri mereka COOL dgn group 4 di atas. Persoalannya di sini,COOL KE?


Facebook. Aku baru layan dalam sebulan lebeh aku da bosan, to me there are nothing different to Friendster or Myspace. Sume tmpt for social networking. Lame2 akan jadik overrated.Percayalah~

Gossip Girls. Weh ni lagilah gila scary,apesal yg da tua2 mcm part 2 ke 3 ke 4 teringin nak jadik mcm Serena,Blair or even Chuck Bass??? They all act jadik taraf budak highschool jer kot,cuma jadik anak org kaye yg mari menghabiskan duit parents dan stabbing member sana sini. Oh yeah,patot pon mostly aku jumpe wannabe GG kat fac! Gile scary weh. Sila lah jadik je diri sendiri.Mcm aku ni, nama saya Liyana. Bukan Blair Liyana mahupun Serena Liyana. Apentah lagi Chuck Liyana. Baek korang tgk Running in Heels, reality show yg mengajar ko bekerja dgn mantap in masscom world. Ni dok seronok berangan layan GG smpi da terjadik Serena Jawa,Blair Jawa dan Chuck Jawa. Scary weh Scary~

Talk in English Accent. Well benda ni susah sket nak comment sbb kdg2 almost everyone secara automatis akan tercakap dgn slang British,US,French,India,Indon,Jawa dan negara asal kelahiran sewaktu dengannya. Tapi kalau org tanya ko asal dari mane pastu ko jawab Parit Buntar dgn lenggok 'Payrit Boontaar', ada gak tetibe termuntah hijau. Dah asal Parit Buntar, Parit Buntar jelah weh xyah tetibe jadik anak England. Ni Malaysia weh Malaysia. Tapi kalau tetibe ko kate 'sayye selayme iniy dibeysarkan di overseas' jadik xdapatla aku nak komen lelebeh ye dak.

Gelak ala2 Tekena Sawan Babi or Langsuir Tersepit Kaki. Hoih ni lagilah,mmg kepantangan bagi aku weh. Pantang weh ahli keluarga aku dgr org gelak2 mcm nak terkeluar anak tekak ni. Aku sendiri admit suara aku memang mcm ni. Tapi aku telah dilahirkan suara jadik mcmni so da kalau Tuhan kata 'Liyana,suara kau mmg macam chipmunk so kau gelak ke nanges ke mmg mcm chipmunk,jadi silalah ko redha jer ok'. Yer kalau aku mmg da dijadikan mcm ni mmg aku redha, tapi da kalau sekumpulan lelaki dan sekumpulan wanita beramai2 mengeluarkan suara chipmunk yg kene sawan babi dan lebeh teruk mcm langsuir tersepit kaki, ko rase ape kesannya kepada mereka yg berada berdekatan? Aku hampir terkencing tadi kerana amat terkejut. Tak Chuck Jawa Bass betul laki2 begini. Yg perempuan lagilah, kuburkan jelah hasrat ko nak jadi Blair tuh. Bek ko amek borang nak jadik langsuir tgh malam di Kolej Perindu, mmg cnfirm lulus tanpa guna kabel atau interview.

So aku cuba berpk jap,sebenarnya mane lagi kampung? Menjadi 4 di atas atau menjadi selain 4 di atas? Hmmmmmmmmmmmmmmmmm~
Aku da lama redha muka aku mcm bulan.
Lame da weh redha tak dapat jadik Blair Jawa

Hah ni senyum2 gembira naek bus kosong smpi tergolek dari seat.Hahaha.

Bus kosong weh kosong! Ni lah best kelas ko 1030pg!

Finally si aten berjaya gak purchase air gelas besar rm3 dia.
Teros bangga diri.









okthxbai.
Aku kene hapal lagu Malaysia Oh Tanah Airku,besok ada test suara sama ada aku kategori sengau atau tak.Fine lah Fine.

12 comments:

TiqsZie Shinoda said...

muke aku cam hampagas

yanasaja said...

atiq: biar hampagas jangan chuck bass.ha ha ha

be~bored said...

oh please.
mcm budak sekolah okay nk too addicted towards GG.euww..tgk je tak bley ker?haha.

well yana.its typical mass comm..live with it huh!

u better be urself neh?

yanasaja said...

kak biha: yes diorang da addicted smpi menjadi GG.Yana layan korean gak tapi xda plak terjadik korean or cakap korean tetibe.ha ha ha.well i better be myself since being me is complicated enuff,xda masa tau x nak belakon jadi org len.

ESR said...

hurm..bdk unibersiti ke tu yana?sian bdk unibersiti skang kan...bdn besau tapi mcm kurang matang sikit. sure mcm saket hati apabila berdepan dgn org yg mcm yana list kan. selamat layan gossip gurlllllll...hehehhe

:+:DyLa DeLLieCaD:+: said...

yana.. btol2.. kite lyn korean or berangan2 dgn korean guy pn xde la smpai nk jd cm hampeh sebegitu..

adalah lg kampung kalo ko tergolong dlm GG group tuh.. aku lyn la jugak GG tp as part of entertainment je lah.. tp aku hangen la jugak kalo tetibe ader org transformed jd serena or dan or blair tetibe kn lps tgk GG.. hahahaha

FaBuL0us HazY MesSy LiFe said...

weiii...budak kg la nk sebok2 hebah2 cter sal gg..org bandar mne sll dpt tgk gg..sebok jeh memnjang..sll nunton on9 br la bandar beb..kehkehkeh..sengal gile doh...naseb xde sape nk jadik park jung hye

yanasaja said...

kak epi: yer mmg budak unibersitilah tuh.kdg2 rase dok poly perlis lagi besh where every1 know nothing bout entertainment and wat they al know is to score the best in study.tapi nanti tak terbukak minda plak,but still both ada pros and cons.xkoser nak layan gossip gurl.i layan korean!yeay!!

dila: ceh dila ko obses korean kot! ko mane tau ape itu AJL! hahahaa..tapi serius weh golongan GG lah aku paleng xmampu nak layan.ape ank jadik chuck bass,xjantan wehhhh! teros aku terase mcm aku kene layan GG gak ke?tapi sorilah aku xsemudah itu.insyallah~

aten: yer city pple bz bekerja lah manada mase tgk tv ke ape.Aku bz dgn dunia blog aku je.ha ha ha.naseb bek xda sape2 nak jadik hwang tae kyung!!!

kak rai best said...

aku layan you're beautiful jd knr serabut2 ayam ala2 Go Mi Nam. baru leh goda Taek Yung.

yanasaja said...

kak rai: yer ko serabutlah ayam mcm tuh,kene pulau terosss~

:+:DyLa DeLLieCaD:+: said...

eh yana. correction eh. aku tau la AJL tuh ape cuma aku x lyn okeh.. hahahaha.. baik aku tgk MKMF Awards ke SBS Gayo Daejun ke.. lg bagus. :P

yanasaja said...

dila: hah same jelah tuh gila korea.sikit2 korea.aku ni 1Malaysia.ha ha ha