Saturday, January 9, 2010

Im Not Complaining

Yesterday is the day where my soul definitely left my body for almost more than an hour.I cant sense anything.I cant hear,smell,breathe and so on.


But first bia cakap dulu ah, im not complaining OK.no no im not.


Okeh sambung balek.

Oleh kerana of my stpidity and laziness, i telah berjaya xbasuh baju for a wik.okeh tahniah tahniah kerana berjaya menjadi bodo dan mengumpul baju2 selama seminggu.Seboleh2 xnak guna RM2.50 dan basuh guna mesin basuh kat tgkt 1.Dan satu lagi seboleh2 juga xnak basuh baju pakai tangan.Rosaklah kuku i.Okeh gedik x?Padahal tangan dan kuku sama taraf je mcm pekerja construction.So dalam erti kata lain mmg PEMALAS.


Jadik semalam hari Jumaat petang i ask my bro to pick me and atiq to send us to KTM Seksyen 19.Little dat i know,dat i suppose to bring all of my laundry with me.So i pon buatlah sedeh dan mcm adek yg sgt pathetic so dat my bro yg baek dan mulia lagi hati yg bawak laundry itu sume dan bawak ke damasara.Oh ye,i decide nak balek ke umah kak rai di damansara sbb nak beli hanger khas for shawls di Ikea.Ngehh ngehh.


Jadik wan pon termakanlah pujuk rayuku ini utk bawa sume laundry busuk i itu.But stilll,i kene bawak jugak satu lagi beg berat yg ada laptop,baju harian i,external and personal stuffs.Well beratnya adalah daam 18kg-20kg.So ke KTM lah kami dgn saya membawa beg berat dan besar.Dan KTM pon mmg famous dgn kelembapan dan keramaian org.So i dan atiq stuck in d middle of pintu KTM yg paleng tepi dan sempit.Dan berjayalah kaum2 1Malaysia ni berhimpit2 dgn kami.I believe mereka berjaya juga transfer a few diseases to me smpi skg i da saket tekak dan flu kembali!!! Serius tersepit smpi muka melekat kat dinding KTM!!!
Ni mmg betul2 melekat ok bukan buat2 melekat.

Berpaut pada pintu KTM pon maseh sempat jawab call bf. Eh x ayah dialah


I dgn atiq ekceli decide nak g Pustaka Mukmin di Jln TAR sbb dgrnya kat situ ada all types of textbooks for IPTA's student.But we can only found a few books which really2 can help us with our esemen.Well sbnrnya ada bnyk,tapi mestilah ada kekangan ekonomi kan kalau nak buy bnyk2.So alang2 ada di Jalan TAR mestilah beli a few shawls.OH INI SO PENTING.I REALLY2 NEED A NEW SHAWLS.So i beli 3 je sbb murah sgt.But still kene jimat jugakkkk!

Mase tuh da around 6pm i guess,so kitorang decide nak baleklah.Atiq balek naek mak dia coz da impossible sgt nak dpt cab by dat time kan.So i pun naek LRT from Masjid Jamek To KJ.Perlukah i nak cerita in details the situation?Yg i tau i almost tersepit kat pintu LRT sbb da terlalu pack,so i tolak sume org pakai beg 18kg i yg berat itu.Geram wehh geramm.Naseb bek aku tak tersepit dan buat scene dekat situ.

Smpi je kat KJ mmg jam gila babeng.So nak naek cab ni tapi drivernya leh plak nak charge RM30! Dari KJ nak ke DAMNSARA PERDANA RM30? Over my dead body!!! baek aku beli 10helai shawls tadi dari bayar kat cina kopek!!! Sbb teramat marah teros duduk tunggu bas.Padahal xtau pon nak naek bas ape.Seyes xtau,apesal terduduk dgn org2 tngu bas pon xtau.Macam tindakan reflex.Seyes weh Seyes!!! Mase tuh da 630,kire baru nak sunset lah, but i've waited for 1 and half hour bas ke OU! Ye 1 jam setengah utk nak ke OU!! Kenape OU?At least from OU i tau taxi driver dia xkejam mcm kat KJ! TAPIII,i xnaek pon bas nak ke OU tuh sbb da majok weh.Aku majok sorang2 sbb dok sorang2 bawak beg berat sorang2.Last2,wan jugalah yg amek aku kat KJ itu. PADAHAL SMLM SEBOLEH2 JANJI DGN WAN YG DIA XPAYAH NAK SUSAH2 ANTA AKU SMPI DAMANSARA YG JAM TUH,TAPI LAST2 WAN JUGAK YG DTG TO THE RESCUE.MMG PERFECTLAH PLAN YG XMENJADI NI KAN! So wan pon dtg to the recuse,mase tuh i da mcm indon jual kain.Selekeh gila.Sbb da lame tunggu bus n peloh2 last2 kene tunggu wan yg dtg dar Shah Alam.Wan,nanti ko kawen aku jadi pengapit ko k.Ha ha ha.
Tgh tnggu bus.Bus ape tunggu pon xtau.

Dari ptg da dibawa ke malam.haihh tak tak mana ada complain.


So i selamatlah arrived ke umah kak rai dgn my 2 big laundry yg dibawa oleh wan and beg 18kg i yg dibawa kehulur dan hilir itu.Seriously muka da pucat gila dan roh dalam badan da keluar ke mana-mana ntah.And i ter-slept so early terlepas tgk 1n2d!!! PERFECT PERFECT!!!


BUT SERIOUSLY IM NOT COMPLAINING!! KOT!!!

3 comments:

TiqsZie Shinoda said...

huhu
me tooo
penat cam giler
i pon x sempat tengok
kimbongjun

tapi mmg have fun
sebab bergadai nyawa pg tempat2
yg sebenarnye menguji
iman aku untuk soping

:+:DyLa DeLLieCaD:+: said...

wakakaka.. pathetic giler citer ko. LOL~

btw, aku da bley bygkn muka ko n tiqs tersengih2 kt jln TAR.. wakakaka

yanasaja said...

atiq: penat smpi aku tgk tv bukak sebelah mata je ok.konon2 nak tahan mata last2 tetido gak.menchikkk!!! yer mmg have fun meredah kawasan begitu dalam keadaaan yg sungguh hina,kite mmg hebat!!!

dila: bukan senang nak tgk keadaan pathetic aku dgn atiq ok,kadang2 je ko bleh nampak.aku bukan takat tersengih2,siap belakon datang dari ganu lagi kunun2 nak carik laki.huhuhu