Thursday, January 7, 2010

Khamis Yg Besh

Cepat gila da kames kan!!! Besok jumaat pastuh leh balek umah,bes gila bes gilaaa xyah join kesatria!

Hari ini supposedly ada 2 classes which is BM and Writing.But semalam tetibe kate ada majlis ape mende ntah kat DSB(Dewan Seri Budiman).So kolej mcm pandai saiko sape2 xpegi kene macam2lah so kami yg part 1 yg cm baek ni pun mudah kene saiko dan termakan dgn anasir-anasir jahat kolej melati so kami pon pegi.Kol 730pg da kene tunggu bas! Gile saiko pagi2 nak naek bus mcm pekerja kilang plak.I bangun awal gila.Alarm belom bunyi tau2 da bangun so better mandi awal dari rebut2.Dok itm ni keje rebot jer,rebot mandi,rebot naek bus,rebot nak amek makanan free.Hahaha.Nanti aku rebot amek laki korang pulak ok.
Senario di waktu pagi di bus stop kolej melati di mana ikan2 sardin berlomba lomba memasuki tin sardin utk dijual di pasaraya Bintang.Sape kurus muatlah yer.

Kami terpilih menjadi ikan sardin di dalam tin sardin UiTM


Nak naek bus mmg nyampah gila,mcm amende ntah nak tolak2 kan.Tarik tudung korang karang!!Gila xsempat nak pk ada sivik ke x teros je tolak nak masuk bus.Sume org gila,nak gak tgk satu hari nanti ada org tergolek depan bas sbb suke sgt tolak2.Dan harap2 org itu bukanlah i.he he he.

Sampai je kat DSB dah penuh plak terus menyumpah2 dalam hati sbb kene halau mcm bodo gila tapi rupa2nya kene gak g dewan sebelah which is annexe yg tgk majlis thru screen je.Then ada sorang budak KESAT cuba tarik i dan nana utk duduk di DSB yg da penoh itu.Banyak cantek ko,tadi halau pastu suro aku dok balek.Sekian terima kaseh jelah.

Masuk dalam Annexe rase lega sket sbb sejuk.Start je majlis kitorang da kepoh xsenang duduk sbb bosan dan ngantok gila.So aktiviti menggampang diri pon bermula:
Menggediklah kami sbb bosan.Nana kate i comel.haha.
Cube tgk celah2 gmbr tuh ada bdk posing xtau malu.Grrrrr

Atiq dan i yg serabot dan cuba membuat aksi2 ngok ngek.
Tgk maseh ada lagi bdk2 yg menyelit nak pose gak.Grrrrr



Part yg paleng besh pasal g taklimat adalah dapat nasi percuma,air percuma,buah pear percuma dan kupon dtg taklimat percuma.Bende2 percuma ni mmg buat hati berbunga2 tetibe tapi bila nampak situation bawah ni teros serabot kepala.Hu Hu Hu.....
Bende percuma mmg suma org suka kan.
Kami pon suka juga utk berada bersama barang percuma.



The best part agaaaaaiiin kami jalan lagi sekali balek dari DSB ke Kolej Melati.Yer jalan yer.Mmg jalan kaki betol.Bukan aku saje buat citerh saje nak tunjuk hebat dan korang mengaku jelah mmg hebat kan kitorang ni sanggup jalan kaki.Gembira betol berjalan kaki mcm dekat jer kolej kitorang tuh.Tapi bila twice ko buat bende ni terus ko xda hal nak berpeluh2 mcm anjeng lagi sekali.Ha ha ha.Yelah kitorang da xkuasa nak layan drama bus itm ni.

So ptg ada kelas writing dan tunggu2 lec xda!!!! Grrrrr geramm jer penat jalan.So kami pon meliar dalam kelas borak mcm cacat,kelas sebelah plak sopan jer diam belajar,tapi kelas kami yg xda lec ni mmg biadap bising2 mcm anak2 terbiar.
Ini hanya half je dari classmate i.
Sume ada 15 org,yg balance tuh tgh borak2 buat hal sendiri.







ok sekian dari bilik berita.Sekarang nak pegi tidooooo!







p/s: Hari ni ternampak/terjumpe/terserempak famous blogger which is macham iz punye.Tak kusangka bleh ternampak iz.she's pretty.iz next time marilah kite terserempak dan amek gmbr laga2 pipi.ha ha ha ha.okbai.

7 comments:

FaBuL0us HazY MesSy LiFe said...

nasebclaz ko ade maat hencem nama zul..claz aku rmai poyo..nyampah nk layan..haha

rai said...

fuyoo tudong yana nampak kemas walaupon da jadi sardin dlm bus. smerk classmates ko muka sungguh fresh. ko ngn farhan cm sweet jerh.

yanasaja said...

fatin: zul tuh blur ok.hensem but blur so terus lupa yg dia hensem.

kak rai: aku kene maintain shawl every second kott.huhu.classmate aku sume comel2.farhan adalah sengal gila.aku xminat pon classm8 aku.sumenye bengong2 jer tapi beshhh

Atuk said...

jangan cakap tak minat tak minat, nanti terpikat oi... apa salahnya.

yanasaja said...

mak e: isk isk..dont worry mak e.i try to avoid

be~bored said...

hahaa.sler bersyukur sbb takde int students.dulu tyme kat gombak kalau salu satu bus ngan diorg bley pengsan =p

yanasaja said...

kak biha: isk kalau bukan int student pon bau da semerbak okeh..heheh