Friday, December 4, 2009

A Walk To Remember

Just now,my schoolmate since primary school until secondary school called me.Nama dia Nadia tapi kami panggil dia Donat.Bukan sbb dia suka makan Donat tapi sbb dia macam Donat.I havent met her for almost 3years.We contact only through phone even tho her house is like 10-15min away from my house.



Then,she started to talk about Diddy(not P.Diddy!) and Qiah.Dahlah harituh tetibe teringat Qiah kan.Goshh these two are my bestest and closest friend back when i was 15 or 16 i guess!!! Kami naek beskal hari2 mase form 1 until form 3.Pegi sekolah agama juga same2.Mase i still dok kat kuarters hospital,pagi2 mesti naek beskal dgn diddy dan pegi umah qiah.Gila babeng rindu zaman itu.Naek beskal biruku yg ada bakul.Beskal qiah pulak selalu nampak mcm cool.Sbb qiah ni tinggi time tuh dan dia macam nampak cool jer kalau naek beskal.Diddy plak same jerlah mcm aku.Sang pendek yg naek beskal taraf utk org pendek jer.Wuuuuu:(


Qiah is like the most smartest girl dalam kelas masa skolah agama.Dia yg plng score semua subjek.Plus kalau hari ni ada kene hafal surah yg panjang berjela2 mesti dalam 1 malam dia da hafal dan besok dia lah org pertama yg pergi tunjuk terer.Nyampah i,hehehe.I plak yg paleng pemalas sekali.Mesti cakap dgn cekgu 'Saya hapal 5 ayat dulu boleh x cekgu?,besok saya hapal lagi 30 ayat'.Yer dan saya mmg xkan dilayan.Tapi yg besnya kawan dgn qiah budak pandai ni,time ujian mesti tiru dia.Qiah pemurah hati,tapi i time ujian pon study sungguh2 juga.Tapi bila result mesti fail Hadith or Tauhid.Pernah sekali fail subjek Akhlak.Fine!


But then bile masuk Form 4 terus terpisah.Sbb PMR i cm hina so bukan kelas Pure Science.Diddy plak masuk Pure Science,Qiah plak sekelas dgn i.Tapi time tuh da xrapat sbb i rapat dgn Zaherah dan Dayah.Ishh apesal tetibe xrapat ek.Mungkin sbb i mengade2 kot time tuh dan Qiah xsuka.Boleh ke alasan cmtuh?


Sekarang ni Qiah dekat UIA amek IT,Diddy baru habes Diploma kat UiTM Perlis and Donat kat UPM amek subjek Math.Giler x amek Math.Pengsan~I plak baru nak sambung Degree kat UiTM Shah Alam.Pasni leh lah jumpe kawan sekolah balek sbb da dekat sume.Haruslah kan rekindle balek sbb nanti kalau nak bertunang or kakak i nak kawen mestilah nak jemput mereka suro bagi bunga telor.Heeeee~


SERIOUSLY RINDU MEREKA INI SEMUA TAHAP GILA-GILA.TERKENANG ZAMAN SEKOLAH YG VERY THE NAIVE.......
Takde2. Kami xda bogel macam ni lah............
I nak jadik yg tengah2 tuh.Macam muda remaja peha kecik jer.


Mahupun begini.....Yg lemak terlebeh kuar tuh Qiahhh~Hahahaha


4 comments:

Anonymous said...

i like!

yanasaja said...

anoni:mekaseh anoni~

Anonymous said...

haha..


cpt teka aku nih sape lak..

yanasaja said...

anoni:xkoser nak teka2.kalau dapat limeploh hengget baru aku semangat.