Sunday, December 6, 2009

The Biggest Loser Asia not just any LOSER


Have u guys ever watch The Biggest Loser Asia? The show is freaking awesome.I really2 love it.Ever since the US biggest loser, which means i just recently watch it,tak ku tahu pula sebenarnya tv show ini actually da lama giler publish kan.
Truthfully,aku adalah sgt emosi tgk show ni.Baru tgk audition da nanges.Pehal ntah aku nak emo2 gila.Tapi serius weh,setiap kali peserta2 tuh bagitau yg diorang da tak tahan kene ejek from public sbb kondisi badan mereka or mereka xnak anak2 mereka kene ejek dekat sekolah sbb ada parents yg gemok mmg touching lah! I mean aku tak sangka maseh ada lagi low minded punya orang yg still ejek2 orang gemok.Maseh ada ke?Tau x yg size doesnt matter?I mean every single person kat bumi ni dont have the right okeh nak hurt other peoples feeling.

Actually,bila tgk siri ni i feel so grateful with myself.Selalu bising peha besar lah wateva but diorang lagi berat smpi 120kg! 120 okeh! I mean percentage for fat people to get any kind of disease sgt tinggi tau x.So kalau berat korang takat 40 ke 50kg tuh xyah nak kepoh2 yg korang gemok,ada gak ko kene hempok dgn org yg berat 120kg!

Besides that, aku amat tertarik dengan statement ini:

'Anyone who says they're fat and happy is lying'

Statement ini dikeluarkan oleh seorang pelakon from US yg lose weight sebanyak 76kg! Igt siket kerrrr!!! Igt dia dok terkangkang jer da kurus???Usaha okeh usaha.And ape yg dia cakap tuh mmg freaking true.Sesiapa org gemok yg gembira or senang hati or suka hati dengan keadaanya yg gemok tuh mmg tipu besarlah.I mean org yg berat da sampai tahap 50+ pon da bising2 ape ntah lagi mereka yg sah sah gemok kan?Kalau nak baca artikel pasal actress ni sila click here.

So as i watching the siri yg baru je masuk episode 2 ni,mmg kadang2 geram pastuh sedeh.I mean with that weight diorang kene warm up like hell.Baru warm up belom lagi exercise yg betol2.Smpi diorang ada nak give up.Hoihhh geram aku kot! Yerlah ramai gila babeng orang nak masuk or nak menang dan nak kurus secara percuma tapi senang2 jer mereka ni nak give up.Ada sekor tuh nama dia Desmond from Singapore,awal2 dah give up.Baru 1st day smpi and teros nak give up.Rase nak lempang pon ada.Plus dia punye trainer tuh pon satu hal xreti nak nasehat si Desmond tuh betol2 and gf ke bf si Desmond tuh pon bingai gila sbb si Desmond ni call lah mintak pandangan whether he should stay or juz give up the show then leh plak gf/bf dia tuh suro jer dia give up sbb dia da rindu kat Desmond.HOH!!!!!! Apalah pasangan yg x supportive langsung!!! Karang Desmond ko mati sbb mcm2 komplikasi akibat gemok hah padan muka ko.

See,aku mmg emo tau tgk show ni.Sbb certain peserta yg xsedor diri.Cuba contohi yg len2 yg mmg gila2 babeng nak kurus.Diorang tuh betul2 positive thinker.Sangat suka tau,sgt rase terharu tgk org mcm mereka.So dats y i am so freaking emo tgk mereka2 yg give up dan x kuat semangat.I mean viewers mmg paham its hard for them to do all kind of exercises due to their weight but diorang pon should think gak yg bukan senang nak dapat berat badan ideal so thats y training diorang mmg brutal dan trainer pon garang.So jgn putus asa untuk kuruskan badan.
I AM HOPING THE BEST MAN/WOMEN WINS.And yg paling penting one of them will be the biggest loser.Not just any kind of loser.BUT THE BIGGEST LOSER!!


Hebat x diorang da kurus?Tgk before kurus tuh camne.Gile banyak da hilang lemak!Mmg kagummm yang hamattt





p/s: Emosi betul tgk tv show cmneh.Tak pasal2 da wat show panjang2.

3 comments:

:+:DyLa DeLLieCaD:+: said...

aku da penah tgk tv show neh.. tp US nyer version la.. Asia pn ade ke??

hahaha.. statement tuh maybe btol kot.. xde sape yg happy kalo gemok weh.. aku pn mcm tuh jugak! :))

yanasaja said...

dila: yap asian punya pon ada.baru jer start.diorang buat kat resort afamosa kat melaka tuh.

yes dat statment mmg totally betol.aku sgt suka sbb direct gilaa.

Super Nia Hana said...

ahahhaha
entry neh best betol
watashi baca sambil angguk2 kepala setuju