Tuesday, November 3, 2009

DASAR PENAKOT!

Last night, i watch trailer for the upcoming horror movie PHOBIA 2. Okeh tipulah aku tgk waktu malam trailernya. Berani sangat pulak kan! Trailer nampak cm takot. Standard ar kan citerh thailand yg stok hantu2 ni mmg takot. Pastuh mcm teringin nak tengok. NAK TENGOK KAT WAYANG OKEH! But the main probs nak ajak sape? Sape nak join tgk citerh hantu kan? Kak uda nak x?


Then suddenly i teringat masa kat poly we used to watch PHOBIA 1, mase tuh i da penah tgk citerh tuh dgn mysis.Mmg cm org gila i tutup mata jer sepanjang dalam wayang. Then seperti biasa bile balek poly mesti nak paksa2 sume org takot mcm i jugak kan. Then beli DVD RM 8 yg kualiti tip top tapi subtitle mcm gampang. Then layanlah kami waktu habes kelas. Oleh kerana subtitle mcm gampang jadik i kene jadik tukang pengalih suara supaya kawan-kawan paham.


Tapi kami ni mmglah sangat penakot. Even tgk waktu pukol 3ptg ke 5 ptg maseh jugak nak tutup2 mata. Setiap kali masuk scene hantu keluar mesti kitorang PAUSE. Memang every second akan PAUSE. Pastuh sume berkumpul atas katel ayed dan berebut2 tempat paling sempit sebab nak semunyik tutup mata. Curik bantal org len satu hal plak kan. SUME MEMANG DASAR PENAKOT!! I lagi jahat,sbb i da tgk i akan tutup mata siap2 dan sume akan menyampah sbb kadang2 xsempat nak tutup mata sbb i xwarning awal2 yg hantu nak keluar kat sekian2 saat ini. Atiq lagilah kan, dia tutup mata je kot sepanjang cerita then kitorang igt dia tgk and bila tanya apa jadik, dia akan jawab 'Aku tak tengok pon,aku tutup mata tadi' Padahal xnampak pon dia tutup mata pakai bantal ke tangan. Last2 takda sape tgk part hantu tersembul depan mata.Kate PENAKOT kan.

Mamat ni comel.Walaupun suara mcm penyek2.


Even layan cerita KEKASIHKU SERU pon jantung berdegup2 kencang. Siap jerit2 pastuh kat kelas asiklah dok cerita pasal watak2 dalam cerita tuh. Si waris lah,mas suri, mastura yg bongok tuh dan sume2lah. Tapi kami mmg PENAKOT! Even da takot maseh lagi nak tengok sampai HABES.


But mase sem 2 or 3 xigtlah, satu jer citerh hantu kitorang tak dapat tgok sampai habis. Citerh SUSTER NGESOT! Hahaha citerh tuh takot + lawak sbnrnyer. Kitorang asiklah tertanye2 macam mane si hantu ni bleh ada jer kat mane2 tempat. Xkanlah die ngesot jauh gilerh??? Sekali adalah scene si suster ngesot ni kantoi melekat kat belakang kereta. Yer melekap di cermin belakang kereta. Terus gelak besar!!! Macam apakah cerita hantu ni kan??? Then adalah dalam 2minit nak habis cerita tetibe sangkut2 plak ceritanya. Dahlah tgh part si SUSTER NGESOT tuh tgh terngesot-ngesot pastuh siap close up giler babeng kat hantu nya dan cerita tuh tersangkut di part muka hantu itu!!!!! Kitorang terus jerit cam org giler!! Dahlah tgk bukan pakai cd kan, ni stok copy2 dari member. Nak keluarkan cd xboleh jadik terus jer tutup laptop mcm tuh jer. Hahahahaha...mmg bongok gilerh. Kesimpulannya xtau pon apakah kesimpulan cerita tuh. Nasib bek si suster tuh xngesot kuar dari laptop...Ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee~
AKAK NGESOT


Okeh lagi tgk cerita hantu dengan member2.Paleng koman pun kitorang jerit2 jer. Kalau tgk dgn kak rai, sah2 da cedera parah. Sbb kak rai dia suka CAKAR-CAKAR. Kalau dia takot dia cakar sape2 kat sebelah dia. So mmg nyampah tgk dgn dia. Setiap kali dia da siap sedia nak cakar, i akan tolak dia jauh2. Beranilah plak nak cakar2!!!!



SO SAPE NAK TEMAN I TENGOK PHOBIA 2 NEH???????

5 comments:

:+:DyLa DeLLieCaD:+: said...

ahaahahaha..next week kn?? jon tgk kt mines.. aku plan nk tgk sorang2 lps exam.. ahahahaha~

tiQsZiE Shinoda said...

hahahhahaha
penakot2 aku pon
x penah lagik bawak pisaw gaya aida pegi kencing

lilypark said...

marilah..kita marathon yoookkkk.....
weh tiq sebut2 aida rindu plak...

yanasaja said...

harituh aida ada miscall2 aku.adakah dia rindu aku?saya sukeeee org rindu sayeeeee

tiQsZiE Shinoda said...

ahahaaahh

jom ayed
kite pg tgk pisaw cuko