Thursday, September 17, 2009

Raya ke Tak Nak Raya?

IS IT ME OR IS IT ME JUGER YANG TAKDA MOOD FOR BERHARI RAYA??
KER ADA ORANG LAEN MERASAINYA JUGA??

(sorylah i spoil mood org len yg tgh mood raya)


Usually kalau ada event or hari2 perayaan aku akan mengalami SINDROM ANAK SPOIL. Maksudnya aku akan mengada2 nak xda mood lah apelah.Entah sape yg didik ada perangai ni agaknye.


  1. Mungkin aku xda mood sbb baju raya aku xsiap dan akhirnya aku end up kene pakai baju hari raya ke-2 for both raya pertama dan kedua.
  2. Mungkin juga sbb aku xanta kad raya kad atok aku and aku da terbayang2 nanti kat kampong kitorang adek beradek yg xanta kene serang bertubi2.(kak mai jgn lupe alasan terbaek yg ko nak gune pakai tuhhh)



Tapi nanti bile dah nak dekat masuk hari raye tuh, bile dah ramai2 org kat umah ni dan budak2 kecik yg kepoh da balek baru mood tuh datang.

Tapi nanti bile pagi raya tgh siap chantek2, anak sedara aku yg debab tuh mesti akan cakap 'Eeeeeee Moksu xcantek,tapi Mokde cantek'. Mentang2 aku xbagi duit raya die kutok aku sunggoh2. Cishhh Cishhh(dalam hati mcm setuju apa si debab cakap muahahahaha)










p/s: Kali ni deko deko deko di rumah sempena hari raya ada tambahan sikit. Aku hasut abah beli lampu kelip kelip kat Carrefour supaya meriah sikit. Tapi nanti bile ada orang datang nak raya kite matikan lampu cepat2.Harharharhar. Adake abah kate banyak2 lampu mcm rumah org keling.Mulot jahat betul.Last2 die yg overrrrr nak beli lagiiiii!!!

p/p/s: Holga aku da pulih spt sedia kala.Happyyyy bangaaat.Kali ni aku betolkan sendirik!! Flash die da xbuat perangai lagilah. Filem pun aku da beli cuma ada lagi 2 filem xdevelope sbb xda duittttt.Ngahahahaha. Raya bersama Holgaku sayaaaanggg.

4 comments:

budak bijak malaya said...

walaopon umah aku da psg lampu lip-lap 2x dan pelita..
aku tetap xsemangat nk raye..
huhuhu..

Bainun Waheeda said...

Aku dah xde rase nak raya dari aku masuk poli

(ayat seorang penipu)

-__0..haha

lilypark said...

aku semangat giler nak rayer nih~ haha.mesri kena semangat sebab keje macam nak mampos inilah time aku bersenang lenang..

be~bored said...

ill go fo tak nak raya.join me!