Friday, September 11, 2009

HarHarHarHar..Gelak Ramai2 Cepat!!!

Har Har Har aku da kene puasa besok!!! Muahahahahaa

Tapi ada yg lagi lawakkkkkkkk!!!!


BAJU RAYA AKU XSIAP LAGI!!!!!
TAILOR TERLUPA AKU PENAH ANTA BAJU RAYA(PADAHAL DA 2 BULAN ANTA)
MUAHAHAHAHAHAHAHAHAHA...........................................sob sob sob :'(


Aku rase kalau kesah baju raye ni aku mmg sentiaseee jer malang.Serius M.A.L.AN.G okeh!!! MALANGGG!!!

Mari adek2,kakak comel nak cerita kesah kelakar pasal baju raya ni :D


Kesah Malang Baju Raya 1
-Ketika ini kakak masih lagi menuntut di Sekolah Rendah atau Menengah akak da lupa tapi akak rase menengah lah. Dalam tingkatan 2 atau 3. Kesahnya begini,akak pergi ke syarikat kain baju,langsir,kain alas meja yg cukuplah glamor bagi orang2 di batu pahat ketika itu iaitu NAGOYA TEXTILE. Memang kire time tuh sume orang nak beli kain kat Nagoya Textile.Walaupun hanya nak beli kain cadar untuk anak yg baru lahir ataupun kain lampin.Memang Nagoya Textile lah tempat yg diidam-idamkan kaum HAWA terutamanya.

Dan kakak pon antara yg terpengaruh dengan syarikat kain ini dan mula membeli kain berwarna biru firus ataupun biru laut agaknye utk pakaian raya .Lebeh kurang 2 ke 3 bulan sebelum raya da beli kain utk baju raya ini. Dah gembira dah sbb siap bawak majalah PEREMPUAN lagi hantar kat tailor. Dah specifickan dah nak design macam mane. Dalam hati berbunga2 dah perasaan ini.

Kemudian kakak pergi lagi ke Nagoya Textile temankan makcik kakak die nak carik kain
langsir. Akak pon mcm bangga jer sbb akak da beli kain baju raya jadi akak nak tunjuk lah kain akak yg mane satu. Kami pon mula2 lalu kat SECTION KAIN LANGSIR. TETAPIII.....jeng jeng jeng...jap2 akak nak gelak dulu.Bwahahahahaha!!! TETIBA akak jumpa kain baju raya akak kat kawasan KAIN LANGSIR!!! Mmg akak rase material kain die adalah material kain langsir.Gelak lagiiii!!!! Akak balek umah kelam kabut bgtau emak akak yg akak xnak pakai baju raya akak tuh. Padahal baju raya dah diambil dari tailor. Akak kate bgi jelah sape2 sbb akak da tanak pakai baju tuh!!!(ketika ini perangai seorang anak bongsu yg annoying dah terserlah)

Jadik pada hari raya tersebut,last minute mulelah terkial2 carik baju raya di kedai. Baju raya langsir akak bagi pada kakak kepada akak. Yang da pernah pakai baju raya langsir akak adalah kak rai dan kak uda. Terima kasih kepada mereka kerana buat saya rasa sedap ati sbb pakai baju kain langsir itu.

Akak rasa sgt marah sbb akak ketika itu baru jer baca MAJALAH LAWAK ANTARABANGSA iaitu UJANG yang kesah lawaknya pasal perempuan lobang hidung besar ni raya umah orang pastuh baju die sama design dengan kain kusyen dan langsir umah orang. Perasaan akak sama dgn perasaan perempuan lobang idong besar itu.Walaupun die hanyalah sekadar watak yg tidak ada kena mengena dengan hidup dan mati. Sedehhhhhhhhhhhhh. PAHAMMMM TAKKKKKKKKKKKKKKK.....
Kenapa bogel di bulan2 puasa ni.Iskkk iskkkk.....





KESAH MALANG BAJU RAYA 2 AKAN DICERITAKAN BILA HATI XSEDEH DAH..SOB SOB SOB






p/s: KENAPA 2DAYS 1NIGHT TAK ADA MALAM NIII????? WHYYYYYYYYYYYYYYYYYY!!!!

3 comments:

FdausAmad said...

Gua nak ajak lu dtg lepak kt blog gua.Rilek rilek.

lilypark said...

yana oh yana..

nnt raye kita ronda 1 johor ngan melaka ye...

serbu rumah cad.. okeh

budak bijak malaya said...

ahaha..aku ade dpt kad raye,
gambo katun psl die nye baju same ngan langsioor..