Monday, July 27, 2009

SAYA BUKAN SOMBONG

Hari semalam aku ditegor oleh majikanku buat kesekian kalinya supaya senyum kepada pelanggan yang banyak berjasa kepada pembelian tiket wayang.

Wahai bossku tidak kah kau tahu bahawa aku sudah senyum sampai tahap xmampu nak senyum lagi dah.Geram sungguh bila orang kata aku tidak senyum sedangkan bibir ku sudah hampir merekah kekeringan akibat asik tersenyum sorang-sorang macam makhluk yg cacat mental.

Tapi xmengapa kerana aku terima jelah ape orang nak ckap dan perbaiki lagi di depan cermin cara-cara senyum yg boleh buat orang beli sampai 4 hingga 5 keping tiket Harry Potter dengan 4 hingga 5 kotak large popcorn.Selain itu,ambil gambar dengan senyum gedik guna hp murah juga salah satu cara untuk perbaiki senyuman mengaut keuntungan.Sampailah banyak percubaan aku rase nak sepak je senyum mcmni sume.

Percubaan Pertama
(penuh ketidak keikhlasan)


Percubaan Kedua
(terencat!!!)


Percubaan Ketiga
(saje nak tayang gigi rata pakai retainer)


Percubaan Keempat
(meh aku lempang jer muka aku)


Aku akan senyum bila aku nak senyum jer.hurghh.Sebab harituh ada kes pertama bile aku xsenyum ada 2org lelaki yg saiznya sama dengan abang aku cuba mengacau aku dgn meminta nombor telefon.Nak je aku bagi no. telefon ayah aku.Bila aku tanya nak order ape lagi die jawab nak order no.telefon awak.Okeh time tuh aku senyum yg Percubaan Pertama tuh,bile aku tanya lagi sekali die jawab bende yg same dan aku terus gelak tak ikhlas jer.Pastuh die nak belanje aku cokolat snickers.har har har har mmg rugi ar sbb aku xmakan cokolat!!!! Diorang pon teros jer masuk dalam cinema bile tgk aku muke da mencukaaa.Huhuhu

Kes kedua bile aku senyum Percubaan Kedua ada 2org laki yg umurnya macam baya-baya adek Ayed datang nak tanya aku buat braces berape ringgit lah apelah.Aku pon jawab jer dengan baek dan menggabungkan beberapa jenis senyuman sbb time tuh kat belakang aku ada manager dan crew leader sdg menilai kewibawaan aku bekerja.Aku tahan jer layan 2org itu,sekali last-last mereka cuma nak mintak no.telefon aku.Haihhhhhhh.Aku pon mencuka semula.Mereka pon berlalu setelah aku menolak beberapa kali.Manager aku pon kate budak umur bape tahun ada hati nak ngorat.Tahu pon dia!

Kes Ketiga berlaku semalam ketika berada di kaunter tiket apabila 2org lagi 'abang' yg tersenyum2 melihat aku.Aku xsenyum pulak kali ni.Aku da rase muka aku mcm ada sesuatu yg melawakkan.Adakah jerawat baru aku melawakkan???Grrrr.Sekali nak mintak bende yg same jugak!! Last2 aku bg no.telepon GSC jer! Amek ko! Nak sgt no telepon kan.Hah teleponlah GSC hari2 cakap jelah dgn sape2 korang nak.

Kes keempat bile da bosan mcm bangang sbb xramai customer malam tadi sekaliiiiiiiiiii ada 4 org mendekati kaunter aku.Dahlah sorang je kan malam tadi aku jage kaunter tuh.Pastuh bile sorang 'ABANG' ni dekat teros aku cam die adalah JIMMY SHANLEY!! Yer Jimmy Shanley yer kawan-kawan! Aku pon taktau apelah die buat di Batu Pahat ini! Takkanlah dtg jauh2 nak tgk Ice Age semate2 kan.Teros aku beri senyuman Percubaan Keempat.
Huahauhauhau.Inilah namanya tak guna! Orang hensem jer baru aku nak senyum.Eh salah salah,nampak artis jer baru nak senyum gedik tak jadik! Tapi ada 2org pompuan sekali dgn die,cehhh xpe2 senyum gak.Die pon senyum gak.Mesti die nampak keadaan aku yg bengong itu lalu die buat lawak mcm rempit tapi xpelah sbb dia JIMMY SHANLEY!!! hahahah tak guna lagi di situ!!






FINALLLYYYYY SOMETHING MAKE MY DAY HAPPY AT WORK!!!!












p/s: Yang pastinya aku tak sombong.Aku mmg seorang yg suka tersenyum tetapi aku dah berusaha namun mereka mahu yang lebih.Aku akan berusaha lagi di hadapan cermin dan henpon murah.

p/p/s: Terima kasih kepada Jimmy Shanley sbb datang dan terus senyum gedik keluar bertubi-tubi.Haihh.Nak wat cemane kan because im still a.........................

so the best still yet have to wait.
Save the best for the last katenyeeeee!!


7 comments:

Bainun Waheeda said...

I wondering klo jimmy tu yang order no fon ko??


hehehe...


bg num aku la erk...hahaha

LiNda said...

wakkakaaa..

yana .. senyuman awak dah manis okeh .. and memang manis pun ..
sumpah. sate 15 cucuk ! hehehe

yanasaja said...

ben: kalo jimmy yg order no fon aku,aku bg no telefon aku,ayah aku,mak aku,akak aku dan sampailah ke telefon umah.yerlah mane tau die xdapat call aku die akan call satu satu..hahahahaha


kak linda: wuhuhuhu...xcukup manis lagi kot.dah rase terencat dah senyum lebeh2.huhuhu

Bainun Waheeda said...

hahha...yana..dush2~~dush..

(dubbing nnt dush~~dush~~ tu aku suh ayed bwat nnt..)


-___0

akue said...

sape jimmy shanley?
ko pehal snyum2 kambing busuk ngan kera x mndi ni..

sAyE UmpaMa sPeaKeR said...

damnnnnnn....yana..betol ke jimmy..???

pasneh kalo fahrin ahmad dtg plk ko x yah tggu die mintak ko teros je bg no aku keh..hehhe

yanasaja said...

benon: adek ben jgn jelesh ekk..hehehe..ko suroh ar zahiril adzim dtg,nanti aku g keje pakai baju kurung.wahhhhh~

wan: jimmy trek selebriti arrrr!!!!!!!grrrrrrrrrrrrr.kuangjo ckp aku xmandi!! dah malam time tuh mmg ar nampak busuk jer.

paten: huhuhu kalau iqram ke awal datang aku teros bagi no fon aku.xsedor diri betol aku ni.hehehe