Wednesday, July 29, 2009

No Purpose Tapi Mungkin Ada

As entitled above today's writing will be no purpose at all but maybe ada.I am actually already bored with my work environment.Seeeee...i am so easy to get bored.Working on something which is the same thing everyday makes me feel so boring and i will get tired at the end of the day almost for nothing.I would be much more appreciate the tiredness if i get paid with a better salary but being a part timer makes me feel so mad because they use all of your energy but they only pay u little because u only a part timer.


NOT FAIR!!! I sometimes works for 10 hours!! Non stop! Well i only stop to pray....
So i demand for more cash$$!!! Hmmm berangan jelah jawabnyeee~


Oleh kerana sudah bosan and tidak suke tenaga aku dibazirkan dengan begitu sahaja aku pon da decide nak stop keje...BUKAN SEKARANGLAHHHH...I mean after da cukup a month aku berentilah.Plus the reason bukan hanya sbb gaji yg kecik tapi sbb da nak dekat bulan puasa and aku ada niat yang baek(kununnye) nak fullfill myself as a Muslim utk semayang terawih for one full month(unless period len citerh)hehee...Semenjak study kat poly 3 years ago aku tak penah pergi terawih juz becoz aku kat Poly,rase rugi sangat ok! So sekarang ni sbb kat umah and xda halangan ape2 aku rase aku patot buat bende2 yg boleh menggandakan pahala di bulan puasa.So wat xdapat duit and xkeje kan,at least aku dapat buat amalan sunat and i feel much better!!! Even keje pon aku kene semayang tekejar2 dan aku rasa cukuplah sampai sebulan jer.Bulan puasa kite kene hormat lebeh sikit kan.


Niat aku ni da diberitahu kepada family and friends.Ada yg kate sbb aku xtahan penat,kate aku manje sume.Rase lawak and nak lempang org yg ckp tuh pon ada jugak.Apelah sgt keje part time ni kan?Mase praktikal lagi penat ok.Keja dari 9 pgi sampailah pagi besoknye masih keje lagi aku xpenah merungut sbb itu tuntutan kerja.Tak dibayar langsung pulak tuh!!! Yang kata aku manja lagilah kan,manja lah sgt aku ni.Tapi kalau nak manje pon ape salahnya?Manja dengan family lagi bagus dari manja dengan yg bukan family dan bukan muhrim kan?Sebab aku satu jer sbb aku nak beramal ibadat masa bulan puasa.Aku nak cuba membanyakkan pahala yg terlampau sikit ini.Selain tuh gak,aku nak tolong mak kalau mak dapat order nak buat kuih raya ke ape.


Tapi aku xdalah suroh orang len berenti kerja sbb bulan pose ke ape kan sbb kerja tuh pon amal ibadat gak tapi aku ni takat part time pastuh keje wayang plak tuh time bulan puasa,so rase xsenonoh tuh mcm luar biasa siket.So better aku stop as aku da buktikan pada abah yg aku pon boleh keje part time gak bukan mcm kak rai jer!Hehehehe..Cuma aku kan "MANJA","xleh penat siket" katenyeeee.Heeeee~


Terima kaseh kepada family yg sangat sangat supportive.Kepada mereka yang berfikiran negatif terhadap decision aku cukup2lah yer,kita ni kene bersangka baik dahulu sebelum buat andaian apa2.Dan yang pasti 'Dont judge a book by its cover'.I might be the youngest but i probably more than you think i am.


Jadi sebelum berenti kerja mungkin pada tarikh keramat 20 Ogos 2009 or maybe earlier,mari saya blow a kiss~Heuheuheu.....................

Aksi nak blow kiss tapi mcm nak tahan kencing jer.Tak senonoh betol...


Tetibe rase senyum macam ni boleh menggandakan lagi jualan popcorn size large pulak.




















p/s: Mungkin entry kali ni berbaur poyo baek tapi percayalah saya xpernah nak jadik poyo baek.Mungkin terjumpe cahaya putih lebeh siket tahun ni.Mungkin...Siapa tahu kan....
Yang pasti saya maseh belom berubah yer kawan-kawan~

5 comments:

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

biar jadi poyo baek dari jadik poyo memanjang... hahahaha..

:+:DyLa DeLLieCaD:+: said...

hahahah~

yana poyo??

u go girl!! :p

lilypark said...

kalau berubah pon ape salah nye kan~ berubah menjadi yang lebih baik~

(hehe.. oleh kerana post kali ni berbaur keinsafan, so aku nak komen yang baik baik je~ haha)

okinokiyo said...

aku suka ni ko berenti aku nak mengerah tenaga ko yg ada..

shygurl said...

nemo mmg poyo
nemo suka ponteng clas art