Tuesday, June 23, 2009

Kemarahan Melampau

Sekarang ni amat susah utk tido okeh.Aku asyik dgr bende2 yg agak scary gak lah.Pastuh yg nyampahnye aku g bangun dan mencari-cari bunyi itu.Perlukahhh aku bangun????Mcm pergi menempah maut jer kan.


Malam tadi dgr bunyik yg sangat benchik wohh..Mcm bunyi mendesah-desah tahap over glerh.Aku igt bunyik nenek aku kan kot2 die semput ker ape.Tapi bukan.Aku siap bangun lagi dan pergi melekapkan telinga ke dinding dan tingkap bilik.


Pastuh setelah membuat kesimpulan sendiri,aku yakin itu bunyi pasangan yang sedang membuat projek di ruamh sebelah.Muhahahahaha.Aku agak jer.Yelah,pelik benor bunyik die.Ape lagi kannnnnn.Takkanlah............................hantu kot :(



Next Story:
Skg ni maseh xcari part time job lagi.Susah gak kalau keje skg sbb atok aku ada kat umah and aku xleh bia mak aku jage die sorang2 sbb mak aku pon xberapa sehat sangat.Jadik aku kenelah jage mereka berdua.But to tell u d truth aku agak emo gak ar kan sbb aku mcm kene ikot peraturan mase aku balik kampung.Kene bangun awal semate2 nak tunjuk muke kat atok aku sbb takot die cerite kat sedare mare mcm ni lah:

"Yana tuh bangun dah lah lambat pastuh mak die yg buat keje sorang2,dah lah selalu tido lambat jugak"

Okeh aku mmg tak suke okeh.Aku bangun dalam area 8-8.30 pg jer tau.Bukan nyer aku kene g keje ke ape kan nak bangun pagi2 bute.Pastuh aku mmg bangun semayang subuh kol 6.30 then aku tidolah balek.Bile bangun area 8 lebeh tuh aku kemas je rumah kottttt!!!!! Tolong mak aku masak sume!! Menyampah tahap babun.Rumah aku,aku punye sukelaaaahhhhhhhhh. Pastuh yg kes tido lambat tuh ape yg masalahnye pun? Lambat aku pon kan selalu 1 pagi jer.Kire ok sangatlahhhhh tuh.Takkan nak tido kol 10 malam kottttt.


Sbb mcm marah smcm jer ni sbb aku yakin aku akan PMS lately neh.So besok aku nak puasa sampai hari Jumaat utk mengawal perasaan marah yg bertubi-tubi.Pastuh mcm teringin nak bela binatang macam ni lah:

10 comments:

Tok Zu said...

bela la singa yang kat zoo tu!
bangun awal tu bukan kol 8888888....

kol 7 ! mesti dah ada kat dapur !
buat apa yang patut.
pas tu nak tidor , tidor la...

janji masa breakfast awk mesti ada!
ada faham !

LiNda said...

iskk... ngeri sehh

moksu letak tanda seruan 4 kali !

yanasaja said...

mak: taknakkkkkkkkkkkkkkkk....bangun pagi2 dok dapor bukan yana sarapan ponnnnnnnnn.duduk setakat tgk atok sarapan jeeeeee buatpeeeeee

kak linda: mak mmg emooooo

sAyE UmpaMa sPeaKeR said...

yana ko bab2 bunyik camtuh ko bley tawu plak ek???

kakakaka.....

!Nt4N said...

kalo makE dulu salu kata "nak bangun lambat tu limit la smpai kol 10 je..ni da kol 3petang pun x bangun2 lagi"

muakakakaakaka..mmg dulu aku suka bangun kol 3petang pun..ilek je..

nak pkkan mulut org, mmg smpai mam*** pun org akan berkata2..

pedulikkan!!!

|AzMee|--|AcHu| said...

ish3x...
sian kat akak gue sorang neh...
hahahha./...
:P
:D
:)

okinokiyo said...

yana, ko kene jadik atuk supaya atuk ckp yana tu anak yg bebudi pekerti mulia..ko xyah masak pun.sbb nye yg disayangi pandai masak ke?sapa yg disayangiii??

ko kene pandai belajar jek or kaya raya jek.bgn pagi tolong mak masak ke tak dipandang mulia punnn aku rasaaaaa

be~bored said...

yana.
kitorg adek beradek paham gler tahap kemarahan tuh.ngehhh.

kalu atok dtg umah sume hypocrite nk mati.bangun awal.duduk luar.tak duduk bilik.sapu2 laman.euww.poyo nk mati.

oh.kitorg pnah kene ketuk pintu bilik ngan our cousins yg kecik2 sambil jerit2 WAKE UP WAKE UP..(agak2 sindirik eh anak sape)...EMO GILER OKEH.

Si Anggerik said...

hahahahaha. kelakau.
aku pahamm kot.
btw. aku pernah jaga atuk seminggu kat kg. hahahaha.see. if i can do it. u can too! cari kjr tuh jgn givap. cari peluang. beser atuk kadir/bedah by 2-5 tuh dorg tido. so time tuh ko cairkla member yg berketer. zass ilang jap. carefour belakang umh jerh kot. jgn delay. nti nk beli baju cun2. nk bergaya time degree. nk ngorat mamat ensem. planning knr baek punyerh. berlakon pon kena mantappp. tp wan gak yg dapat title 'cucu kesayangan' yg aku pon tak paham naper. huhuhu. hanya wan n atuk kadir jerh yg paham.

!Nt4N said...

hahahhaha..sapa la agaknya yg disayangi oleh atuk korang tu ek??baik jadi atuk peah, sume cucu dia sayanggggggggggggg..