Monday, April 27, 2009

Hari Isnin Tiada Kelas

Hari ni xda kelas.Heppy!!!! Yeaaaa....Lec sume takder.Oh seronok.Pastuh rase mcm ada perasaan datang nak private blog.Bolehhhh takkkkkkkkkkk???



Pastuh macam rindu kat emak sangat sangat sangat...Rase cam nak nanges jugahhh. Rindu dekat abah jugak!!!! Telefon abah n tanye apakah translation in english 'melanggar hukum alam' and then abah bagitau and dan dan itu juga rasa nak hantukkan kepala kat lantaiiiii.



Persoalannya kenapa tibe-tibe tanya abah soalan camtuh sbb masa jawab essay for muet nak buat ayat camtuh pastuh tetibe terbangang english teros taktau nak tulis camnerh. Benchikkk..End up buat ayat len yg lebeh mudah.Hehehe.This is why i mish my emak and abah so muchhhhh.


Kemudian kan bile tiap kali call rumah on weekend mesti ZARIF SI CHOMEL DEBAB GILOSSS yg angkat tepon. And suare die yg chomelll giler buat rasa macam nak masuk dalam tepon jerrr and picit2 pipi dieeee......Die kan akan angkat telefon dan terus chakap 'HELLO,SIAPA NAMA'....xke chomellll tuhhhhh!!! I MISH MY NEPHEWWWW!!!!!!!



MAK,YANA NAK BALEKKK RUMAH.....


------------------------------------------------------------------------------------------------



Semalam malam kan aku macam sedeh sangat tibe2. Dan sudah almost 3 ke 4 malam beturut-turut aku mimpikan AZRI. Aku sangat takot. Mimpi itu sume yg happy saje. Pastuh bile dah termimpi mesti terbangun.Bile dah terbangun mesti nak terkenching.Bile nak terkenching mesti tgk jam kol 3 pagi.Bile dah kol 3 pagi mesti nak terpk hantu yg rambut panjang pakai baju warne putih.Ishhhh takot2!!!

Persoalannya di sini,kenapa asik mimpi AZRI. Bagilah mimpi HERO REMAJA itu!!! Tolonglahhhhhhhh........Tgh usaha nak moved on lah neh.Actually kan mmg dah moved on tapi die macam tetibe je mesti akan teringat.Dan waktu yg teringat tuh adalah mesti pada keadaan aku yg begitu rapuh/fragile dan sebagainya.

Jadik oleh sbb macam saket hati berulam jantung. Aku nak tepek gambar aku syok sendirik.Syok nyer dapat syok sendirik.Syoknyeeeee



p/s: Aku berdoa semoga kak rai dan wan dimurahkan rejeki.Amin.

11 comments:

akue said...

ah ko..time ni jgk la br nk wish aku murah rezeki

Tok Tip dan Tok Zu said...

kalau rindu mak abah,smyang. doakan mak abah sihat.
tak lama awk kat perlis tu.
sebulan aja lagi.
jangan dikenang orang yang dah tak suka kita.
masa depan panjang lagi.
ada hikmah nya.

yanasaja said...

wan: aku adek yg baek,kene lah wish adek beradek yg laen.amin

mak: mak,ayat mak sedeh sangat.ishh nak balekkkkkk

missbby said...

kau nak tau tak yana..biasalah student bila jejauh memang sedih ingt kat mak abah..eheheh..mcam aku dolu2 gak....betul cakap mak, jgn ingat orang yang dah tak suka kat kita..pjg lagi perjalanan hidup, i'allah...

yanasaja said...

kak uda: sindrom rindu merindu ni hanya terjadi kepada adek beradek yg belajar kat hujung dunia je ker.ishh ishhh...yer aku xda mengharap ape2 lagi.xnak mengharap pon.sekrang fokus pada study!!! cheh wahhhh

..:: DyLa DeLLieCaD ::.. said...

be strong dear.. kimi no ibasho wa koko ni aru.. :p

yanasaja said...

dila: ape ko merapu bahasa uganda nehhh haaaaa!!!!

sYafiQ said...

ha...dgr pe mak ko ckp tu..haha...jgn nk emo2 plak..:p
hihi

yanasaja said...

syafiq: maaaakkkk,cube tgk cucu sedare mak ni...adeke die nak nasehatkan mak sedare die neh.hehehe

..:: DyLa DeLLieCaD ::.. said...

bahasa uganda mende plakkkkk~

bf aku kn bz di jepun saneeeeeeeee.. so, aku kne speaking jepun la!! hahaha

yanasaja said...

yanasaja: bukan jojong orang korea keeeeee