Sunday, March 27, 2011

GIGI DAN GUSI SAKIT!!!!


I am in so much pain. The pain that dominate any other pain except sakit nak beranak!! Which is sakit gigi!!!!! Ok gigi tak saket, actually gusi yg sakit. Gusi ni totally bengkak. Sekarang dah mcm org gila terliur sana sini pastuh bila telan air liur rasa mcm telan api. Serius sakit. I am not exaggerating at all (ok maybe a little).


This pain started on saturday night, the moment i woke up i felt that my gum already swollen. But there is no pain at all. It just swollen, so i dont want to be this anak manja ngadu2 and that so let it be jelah kan. So pagi tuh i siap2 nak keluar wif my girls to buy shoes,clothes and all that. And pagi tuh instead of sakit gigi i sakit perut. See annoying tak sume part of my body nak sakit. Still i buat bodo jelah.


I went to Jezmine's and sempat rembat few clothes :) Lunch pun still ok lagi bleh gigit gigit. But then bila tiba malam bengkak tuh semakin menggila and the pain already started. Macam tetiba terus saket. But still can layan few epidodes of 'Vampire Diaries' and 'Big Bang Live Concert'. So mlm tuh i minum air panas. Yes air panas menggelegak,pas air masak je terus minum. I am crazy like dat, if sakit tekak ke hilang suara mmg tak tunggu terus minum air panas2. So i thought it would stop the pain and i tido jelah smpi pagi ni.


Taaaapiiiiiiiiiiiiiiii pagi ni i bangun i dah meliur dgn banyak nye dkt bantal mmg serius bau sampah!!! Yes i am geli of myself also!! I pun mcm WTF apesal meleleh air liur ni??? Sekali rasa-rasa gusi da bengkakkkkkkkk smpi gigi kiri belah kanan belakang atas sekali dah tenggelam. Scary kan!!! TAPIIIII still degil nak tahannnnnnn jugak. Dah tak boleh nak makan nasik so makan lah megi. Ok time tuh dah sakit rupe2nye :"(


So pegilah keluar kunun2 nak pegi klinik tapi hampasssss sume tutup klinik gigi. Babi babi babi. Ok pastuh pegilah nak beli aiskrim coz my mak suro makan aiskrim so pegilah beli aiskrim kat Giant Pusat Komersial, Shah Alam ini. So belilah aiskrim potong yg ada 5 dlm kotak tuh kan sekali bila bukaaakkkk sumenye airrrrrrrrr!!!! AIR ok AIR!!!!!! SO JANGAN BELI AISKRIM DEKAT GIANT SBB DIORANG TIPU JE LEBIH!! I AM SO EMO RIGHT NOW!!!!!


So sekarang i know how does it feel when your gum hurts. Maybe wisdom tooth nak tumbuh kan. Seriously if dia nak cabut je ke ape i dont care. Cabut jelah!!


2 comments:

nn said...

pernah rasa sakit macam ni masa form 5. habis 20 biji panadol telan pun tak surut sakitnya. esoknya, tak pasal-pasal muntah ubat. terus pergi dentist.

Zallyna said...

ouwch......sakitnya!!!!!!