Sunday, January 24, 2010

Post Panjang.Sendiri Pon Muntah Nak Baca.

Yes i baru nak update setelah cukup seminggu kah?Entahlah,sendiri pon tak igt.Since bila berokben ni rosak pun da xigt.Sbnrnya dalam hari selasa kot eh rabu..Eh selasa kot.K wateva!

So meh nak stori mori 3rd week in UiTM di Hatiku ni~

Isnin(18 Jan 2010)
Dapat call Ahad tuh from Ustaz btau yg kelas isnin xda.Giler berbunga hati xterhingga smpi leh joget2 sbbnya isnin tuh ada kelas TITAS(Tamadun Islam dan Tamadun Asia) only. So bila kelas da cancelled terusla tidoo je manjang.Tapi impian nak tido manjang terpaksa lupekan sekejap sbb tghari tuh nak g Pusat Koko. Jumpe staff pusat koko yg sgt gila babeng baek. Takda lah annoying mcm mostly pekerja gomen yg bila masuk tghari je da malas nak layan org. Ni mmg baek gila ok! Tunggulah bang yer,nanti saya masuk rombongan meminang sbb sudi layan soklan ngok ngek saya :)

Then had lunch kat Menara dgn atiq n aten n lisa. Cek mata jugak coz for the past few months rase mcm mate da blur2. Cuak gaklah,perlukah i wear spec again??? So cek cek then akak tuh kate i silau je n if i nak rase comfortable i should wear spec. Hmm lemme think bout it ye. I hate to wear spec coz nanti pakai tudung then automatis muka jadi katak. Haihh.

Then at nite, jumpe wan sbb nak pinjam D60 dia. I have photo communication class(which i sux a lot!) Bawak atiq,lisa n nana makan2 kat oldtown sec 9. I try to avoid sec 7 n 2 n 3! Gila babi overrated dgn itm student!! Makan2 gelak2 mcm oldtown yanasaja yg punya.Wan redha jer kuar dgn pmpuan2 gila. Dia xleh komen sbb i da blanje makan. Cehh padahal da lah pinjam D60 org, kepoh je yana ni.
Me n Lisa

Muka beminyak,tudung senget,pipi tembam.Perfect!

The boi

The Girls


Selasa(19 Jan 2010)
B4 head to class i pegi cafe dulu sbb lapa then bila i nak bayar ada sorang makcik yg pakaiannya menggambarkan seorang pekerja gerai so i bagilah duit kat dia nak bayar tapi dia JELING BAEK PUNYA kat i.Ohkaaaayyy,i felt weird already kan so i nak pass lah duit i tuh pada org len sekali makcik selekeh tuh tetibe sound i "DON'T U KNOW I'M A LECTURER???!!" Ohkaaaaaayyyyyyyyy fine, xyahlah nak sound kuat2, mamat kat sebelah i da tgk2 i. I nak je menjawab lagi kan.Naklah explain yg i ni Part 1 n im still new with all the lecturers and is it my fault that u look like makcik jual nasi lemak?? Tapi sume tuh dalam hati je~Hahah..I just said "Ok,Sorry". I'm very upset sbb dia adalah perempuan Melayu.Bukan perempuan Melayu lagi2lah da tua suppose to be sopan santun ke??? Dont be too proud with ur title plz, Tuhan boleh tarik bila2 masa je tau x. And one more thing dear, plz dress well ok so next time org x confuse u dgn makcik cleaner plak.Makcik cleaner pon lagi behave well and dress smart.

So my 1st class start at 1030 am until 1.20pm.Masakk! Sociology class.Interesting subject but if kelas ada aircond dan lama sgt terus kepala ntah ke mana2.Naseb bek ada presentation tetibe,at least leh gelak2. My group consists of all girls. Huuu~I dont mind sgt sbb girls rajen wat keje so we all kene present bout memorable world occurences in our life. So my group pick Erathquake in Padang,Indon. The reason y? Sbb my note book ada info pasal earthquake tuh. Macam mane leh ada?Coz its magic.hahahaha. So i tibai je present bebel2 mcm tau sgt.Lec pon ok jer,so ok jelah kot.Yg penting classmate i mmg havoc,gosh suddenly i mish my DDV classmates!!! Sgt sgt berterima kaseh kpd Tuhan sbb classmates i ok. I consider myself L.U.C.K.Y~

Afta 1.20 i ada class elektif starts at 2.10pm! Gila kan! Sgt rush utk makan n solat. Takpe2 consider je bende ni ada dugaan utk belajar and Tuhan akan balas dgn balasan baek if kite ikhlas buat sume tuh.Amin~ Oh btw,i ekceli every selasa after 1.20 da xda kelas but i da tukar my elective kelas totally! I change the subject and the day too. Sebelum ni kan i fail kelas nyanyi2 tuh,so i terus masuk kelas Public Opinion. So the class is on Tuesday 2.10 until 5.00pm. My tuesday is packed mcm sardin!! 1st class i enter lec xda! Haha apakah,buuuuutttt they leave us with a lot of assignment yg kene submit by 5pm!! Ada 2 case studies n 1 CV! Gilerr kaaannnn.....Case studies tuh da lah 1st time baru nak buat so i tibai jelah.1 is individual n 1 is grouping. My group besh sbb 2 tuh classmate i n 1 is my besh buddy.So xyah cterh panjang. Lec nak kitorang sume email the assignment and submit hardcopy juga.Pandaaaaiii kannn.Then ktorg sume balek bilik n serabut2 buat laju2.Dahlah lapa gila xmakan lunch lagi :(

Around 4.30pm i da sms-ed class rep i yg sgt cool gila if ktorg lmbt sila tunggu gakkkk.Hahaha yelah kate kene submit hardcopy kaan. So class representative xkesah je nak tunggu. At 5.15pm kitorang suro Pa'an(my groupmate) fetch us at Kolej. Hahah kitorang malas nak jalan. Naseb bek dia bawak keta so zooooom to faculty and submit to the class rep. WHAT A DAY!!!!! I HATE TUESDAY OFFICIALLY






RABU KHAMIS JUMAAT SAMBUNG HARI LEN!!!
Berokben Lembap mcm Lemboo

6 comments:

ESR said...

hahha i like the makcik lecturer part.

:+:DyLa DeLLieCaD:+: said...

haha. ayat ko dlm blog pn aku da rse cm weird gile dowh. :)

yanasaja said...

kak epi: ye yana benci part tuh.menghantui smpi sekarang.

dila: tuh ar adila aku pon rase ayat aku mcm gampang gila skg!!!

hallyssa azmi said...

jeng jeng!!hahaha..the lecturer part perggh i like!
babe, nnt u upload gmbr kt karangkraf smlm.i lupa nk bluetooth. bila bila yu free k. thanks!

emmetRaxor said...

wah..
dah dapat sambung study..
congrats..
amek kos yang sama gak ke??

yanasaja said...

lisa: haaaha the lecturer part mmg benci gilalah wehh.benci smpi mati!

amet: tenkiu amet :) taklah sambung amek masscom.hahah saje nak gila glamer!