Tuesday, December 1, 2009

New Moon = Bulan Baru

I believe sape yg die hard Twilight mesti da tgk New Moon.And i am proudly said that i am one of the crazy fans.

Tapi yg tetibe hampa gegila adalah sebab New Moon adalah macam tahi.Yer terpaksa admit juga.Scene yg x macam tahi adalah apabila ada werewolf yg comel dan rakan2 iaitu Jacob Black dan rakan-rakan.Scene len sume mcm tahi.Nak suro senaraikan ke?Baeklah:
  1. Apakah Edward mcm berlakon xcukup romantik. Dalam Twilight,aku siap suka smpi gatal2 tapi kali ni adakah sbb scene ko siket ko belakon mcm malas2?
  2. Bella mcm bitchy so nyampah,aku carot jer dalam wayang.
  3. Continuity yg mcm TAHI! Continuity tuh contohnya kan kalau hari ni ko pakai baju merah kotak2 pegi shopping xkan hari besok ko pakai baju yg same jugak?Unless baju ko mmg itu sahaja.Dalam New Moon bleh plak scene month tuh bertukar2,si Bella punya baju siap same sumenye dalam ke empat-empat bulan???Maksudnya 4bulan xmandi kah??
  4. Pastuh asik ciom-ciom.Okehlah part ni mcm sedap ditonton tapi asik ciom 24 jam.Nak je lempang,mcm tgk porno plak.Aku tgk dgn abg ipar aku sekali tau x.
  5. CGI ada siket buruk,mcm dalam air tuh yg Bella terbayang Edward.Mane boleh omputeh buat CGI mcm tahi!! Nak sama level dgn David Teo ke ape??
  6. Flow cerita yg xkemas.Mcm haram jer.Okeh ni utk mereka yg da baca novel so korang mesti da tau flow nya should be macam mane.New Moon bnyk sgt jump scene sana sini.
  7. Castle ke hapentah tmpt si Volturi tuh tak nampak se-gah yg sepatutnya mcm diceritakan dalam novel.

Yg terbaek dalam movie ni adalah:
  1. Wolf yg comel2 walaupun besar mcm gergasi tapi xpelah aku maafkan jer sbb korang suke xpakai baju buat aku ter'oohh' 'ahhsss'.
  2. Jacob Black yg pandai jugalah berlakon buat hati ni meruntun jiwa.Padahal sebelum ni aku suke si Edward,kali ni aku suke Jacob sampailah bila-bila.
  3. Transition yg menareklah.Cth time passing month even tho pusing2 jer tapi nampaklah perubahan dari fall,winter and so on.Smartlah even tho slack kat bella yg xtukar baju selama 4bulan.Plus satu lagi time bella dgn jacob dok betolkan motor tuh.Kalau sape perasan nampaklah smart.

Kesimpulannya dont put your hopes too high.Unless korang adalah freak Edward macam akak aku.Hahahaha.Bagi aku yg blajar pasal film studies jadik saket hati jer nampak benda2 yg slack kan movie ini.So aku asik jerlah nak ngomel dgn kak rai yg dok sebelah aku.Org yg dok sebelah kak rai mesti nak lempang je kak rai sbb bising sgt.Sebelah aku kak mai so xpelah aku bising.Hahahaha.

Cerita ini bagi kanak-kanak yg umur 15 tahun ke atas sesuailah kot,yerlah mereka yg baru nak baligh ni harus lah xpandang technical mistakes ni sume.Nampak Edward or Jacob yg separa bogel pun da cukup bagi melampiaskan nafsu serakah mereka.Hahaha okeh shadap yana.

Jadik haruskah tgk for 2nd time?
Tak payah!
Beli jer dvd pirate yg kualiti tip top.Kat kompleks C-MART kat Changlun banyak.Hahahaha.


Mari tgk Jacob Black si werewolf yg suka bogel.Dahlah muda remaja pekat bekrim disukai ramai!

3 comments:

:+:DyLa DeLLieCaD:+: said...

"nampak Edward or Jacob yg separa bogel pun da cukup bagi melampiaskan nafsu serakah mereka."

apekah??? aku da gelak terguling2 kt sini lps bc ayat ko, yana!! ahahahahahahahaha

okinokiyo said...

ahh bias!
ko tgk ko suka bab jacob jek.tpi bab motor tu mmg smart la..

cumanye, aku rasa at least ada lah edward kalau dalam buku mana ada dia nampak kan?dia dgr jek kannnn??

ala jacob warewolf pendek jekk kesimpulannya..saja nak pelok pelok bella

yanasaja said...

dila: yer betol dila new moon mmg begitu asik tayang body jer tapi abg jacob punye body mmg nyummehhh!

kak mai: ceh dengki.edward putih pakai lipstik pompuan bnyk2.ahaha.jacob pendek tapi badan ketul2.xper2~