Thursday, November 19, 2009

A Shrink

A shrink = a clinical psychiatrist or psychologist

Bukan nak besar kepala atau besar peha(serius besar peha aku sekarang!!!) Tapi sejak akhir-akhir ini ramai org mcm suka merujuk masalah kepada aku.Yer seperti aku ini seorang shrink.Adakah ini sesuatu yg membanggakan?Entahlah.

Mostly sume masalah percintaan.Hengat aku ni hapeeee?Tapi the thing is i dont mind pon nak dengar masalah and beri opinion.Even tho i really really reaaaalllyyyy hate to give my opinion on something dat i dont think i should to.Yelah mcm ko nak judge org len tibe2 apesal kan?Cth mcm kalau org tuh nak terbogel sekali pon bialah dia kan,siapakah aku nak memberi komen kepada hidup dia.Ataupun org itu ada bf hensem mcm Edward Cullen yg aku nak dengki kenape???Hahahahaha.

Tapi mcm terpk apesal aku antara insan yg terpilih utk menjadi shrink mereka.Aku rase maybe sbb aku ada beberapa kriteria ini:
  1. Sudah beberapa kali putus chenta/putus tangan/putus kaki
  2. Sudah beberapa kali involve dgn jerks.
  3. Sudah beberapa kali single
  4. Sudah beberapa kali not single
  5. Mudah say yes to everything
  6. Mudah cepat termakan/terminum/kasihan dgn org yg bernaseb malang
  7. Ataupun im just happen to be at the right moment and the right time
  8. Ataupun aku mmg seorang yg mmg sume org suka nak curah perasaan(sila baleng batu kat aku)
The thing is i'm no better than u guys/gals.Kadang2 aku takott sgt nak beri opinion sbb yerlah takot tersalah bgi opinion.Tak ke mcm akulah punca perpisahan/keretakan/perpecahbelahan!Hah amek ko.Nanti sume org tunding jari kat muka kau.Yer ko lah punca diorang jadik macam ini! Eh kesian kot aku nanti.Pastuh nanti aku sorang2 dok kat sudut smbil cangkung dan kesat hingus mengenang diri yg mudah sgt susah payah utk org len.

Yang sebenarnya bila aku ada masalah aku mmg xsuka nak share kat org.Serius xreti melainkan mmg dah xtahan smpi kepala aku saket2 barulah terluah.Itu pun depends on people jugak sape yg terpilih utk aku luahkan sgala dalam benak ini.Tapi the thing is adakah mereka-mereka ini juga akan ada di sisi/depan/belakang aku bila aku mengalami masalah yg sama? Tetapi apa yg pasti aku xpernah menaruh harapan kepada mereka-mereka ini.Jalan yg terbaik adalah jauhkan diri daripada masalah.

Post ini dibuat dalam keadaan emosi terganggu.

2 comments:

:+:DyLa DeLLieCaD:+: said...

dear.. as i told u before, u need somebody to lean on.. need somebody to let u cry on his/her shoulder.. need somebody who worth to listen everything that u will talk to and somebody who is never hesitate to comfort u whenever u had problem or something else which is disturb your mind..

and i'm willing to be one of that 'somebody' because u are my everything.. u are my bff.. and i cherish u no matter what u will do because i bet u never do something bad for urself and for others..

tiQsZiE Shinoda said...

ok
cam terase je
x pelah i find someone else

sorry