Wednesday, November 25, 2009

Saya Bukan Mean Girls Mahupun Queen Bee

Ada lagi sebulan utk kemaskan diri utk prepare for a new student life.Being a student back.Woww.


Talk about being a student,since my days in secondary school i've been a very naughty.Okeh notti mcm too nice plak.Baeklah terus terang jer.Mase zaman sekolah menengah mmg sangat jahat.Zaman sekolah rendah toksah cerita sbb mase tuh belom akil baligh lagi.

Mase form 5,geng aku adalah dayah n zahirah saje.Means geng rapatlah.Yg len2 mmg rapat tapi kalau rapat gila mmg 2ekor ni jer.Tapi skg da history.Mase dulu i'm a bit of a gangster girl.Ada satu classmate ni muke baek pakai tudung labuh but then dia buat cerita aku suka clubbing lah apa lah.Tetiba x??I mean apesal ko dgr len tapi ko cerita len.Then tau2 benda tuh da smpi kat budak kelas lain.Then aku mcm marah gila lah,org dahlah cerita ex boifren tercinta yg sosial xsedar diri then tetibe aku terjerumus plak.So xtaulah mcm mane leh dapat idea 'nakal' maybe sbb ada bela syaitan so aku ajak zahirah utk pancitkan tayar motor budak itu.Okeh mmg 'nakal'. Dahlah buat operasi time waktu kelas.Zahirah jaga line kasik clear and aku plak usaha sungguh2 pancitkan tayar motor dia.

Pagi2 besoknya tima dtg sekolah,budak tudung labuh tuh tanye dayah:

Si Tudung Labuh : Eh motor ko ada jadik ape2 x??

Si Dayah : Jadik ape?Xjadik ape2 pun.(si dayah yg tgh pura2 xtau ape2)

Si Tudung Labuh :Motor aku tayar pancit tibe2,dahlah hujan,nasib baek aku x eksiden.Ishh aku rase ada org buatlah.

Si Dayah : ...................................

Aku : Ish better ko cek,kot2 ada org dengki ke kan.(mmg pandai maen watak)



See,dari sekolah dah pandai.Tak pk pon kalau budak tuh mati eksiden macam mane plak.Hishhh!


Tapi bila masuk poli,terus xgangster.Sbb mostly musuh2 adalah budak lelaki.
Mase sekolah menengah yerlah all girls school lah katakan,beranilah buat perangai.Sekali masuk poli kene dgn budak laki sket nanges.Budus gila.Aku xigt punca ape budak laki anti-yana sgt time tuh.Tapi maybe tau kot.1st thing diorang buat kat aku time tuh adalah:

1) Menukar semua caption gmbr2 friendster aku.(time ni zaman fs,fb xwujud lagi)

Mase tuh baru sem 1 okeh.Barulah 2 ke 3 bulan kenal budak2 satu jabatan sekali kene plak hentam.Caption yg diorang letak mmg stok mak ayah kurang ajar kat umah lah.Macam mane diorang leh masuk dalam account fs tuh xtaulah.Yg pasti mereka mmg sgt tut tututtttttt!!!!Siap dari kelas balek ke bilik nanges2 sambil telefon bf ketika itu.Sampai bf pun gelabah2 apesal lah nanges2 rupanya kene buli dgn budak laki pendek.Then aku time tuh ada crush dgn sorang senior,bagitaulah senior tuh supaya aim budak laki pendek yg buli aku.Ntah ape2lah perangai aku.Tapi time tuh rase down gila,dahlah tercampak kat poli dalam hutan pastuh ntah ape naseb malang kene hentam dgn budak laki gila.

Tapi yg menjadi kekuatan ketika itu sbb ada kawan2 yg sgt baek.Goshh mereka mmg amat baek.Dan mereka pon benci sama budak laki yg buli aku.Terima kaseh kawan2.



Tapi kes hentam aku xkan berakhir di situ saja.Kes 2 adalah:

2) Melukis muka aku jadik belalang dan tampal di setiap dinding jabatan.

Okeh ni lagilah,apelah perangai budak2 kan.Mase tuh ada contest choral speaking.Then ktorg amek tajuk ape xigt but then aku kene jadik belalang.Kire mcm centre of attraction nyer akulah si belalang.Yg len konon2 meng'worship' aku sbgi belalang comel yg malang.Motif aku dipilih:Sbb aku pandai buat suara gedik.Yer terima kasih.So setiap hari buat latihan dan geng anti-yana ni pon lukis gmbr aku jadi belalang pastuh siap tulis bende merepek2.Dah tuh tampal lak kat keliling jabatan,naseb bek aku nampak dan cepat2 buang.Macam mane aku nak hot di kalangan senior kan kalau kene mcm ni.Pastuh balek menanges lagi.

Sekali mase da sem 2 or 3 barulah tau ape punca di sebalik geng anti yana ni.Yg tau mende ni atiq,ayed,dila n certain people saje.Rupa2nya ada org buat cerita ttg aku yg mengutuk budak perempuan len yg ketika itu menjadi 'goddess' dalam sem 1.Lahhh haaaiii.Pastuh yg xbesnya padahal aku xda kutuk sape2 pun.Xda sape2 pun kutuk goddess itu,tapi xtaulah mane dapat cerita.

Yg lagi ntah ape2,lepas mende ni sume da settle,tetibe adalah beberapa ekor budak2 yg kutuk aku tetibe anta sms:

Si Pengutuk Loser 1 :Eh ni no yana ke?Eh sorilah igt no sape tadi.Ermm tgh buat ape tuh?

Si Pengutuk Loser 2 :xxx tak penah kutuk yana,xxx ikot je ape diorang buat,tapi sbnrnya xxx suka kat yana.


Okeh motif tetibe msg aku apehal plak kan???Hahahah time tuh aku rase mcm nak sebarkan je kat satu dunia betapa LOSER nya budak2 laki xguna ni!!!Dahlah loser pastuh nak menggatal!Ko igt aku nak???Yerlah dah lah da buat mcm2 kat aku pastuh ada hati lagi!

But overall im just fine with all of them.Skrg ni kire be friend lah dgn mereka.Siap mereka kalau ada masalah luah kat aku.Macam lawak pon ade.Dulu siap gado2 tarik2 rambut.

So aku mengharap bila masuk degree ni jgnlah ada boys yg perangai mcm kanak-kanak ribena ni.So childish okeh.Takkanlah aku nak buat adegan nanges2 dari fakulti lari masuk bilik lagi sekali kan??Hahahaha....Tapi bila dikenang bende2 ni mmg bagi memories lah.Memories yg harus dilupakan sbb bile igt rase nak tanam diri sendiri sbb memalukan jer.

I am not a mean girls or queen bee.Dekat sekolah im just a normal student who's enjoying being a normal naughty student.In fact i maintain to be a normal student in Poly years.Kene buli adalah kes normal,its just how u endure wif the situation.Yg penting,sila hang out or stick wif people yg tak tikam ko dari belakang pakai pisau tajam.Avoid org2 yg pembawa mulut dan pengipas.


Baek buli mongkey jer kan kan kan.Mongkey selalu mintak maaf kalau gadoh,xkesahlah salah sape yg penting dia mintak maaf dulu.Gud boi!





-Special post for my bfffff adila-

2 comments:

:+:DyLa DeLLieCaD:+: said...

jagiya, thanks for everything. no words can describe how grateful I am for having u in my life.. Friends till eternity~ :)

saranghae~~ <3

p/s : Jagiya means 'honey' in Korean.. :))

shygurl said...

siapakah?