Tuesday, October 6, 2009

Nak Kesah Chenta Jugak....Heeee~

Selepas baca post dari kak mai, teros gelak besar2(hanya anak2 riang jer paham). Ekceli aku ada nak buat post pasal love story jugak tapi asik delay jer sbb tgh mood xbaek(red flag jugakk).


Okeh okeh,nak stori mori kesah chenta setahun jagung aku jugak kan. But secara basically jerlah k sbb paling utama nak bagi LESSON OF THE STORY.
I terlibat secara serius dalam kesah2 chenta ni secara formally when im in form 4(gatal glerh) I bertahan only for 3 years(da boleh ada 1 anak) Break up sbb dia ada pmpuan len. So i pon merana 1 ke 2wiks demam kat umah(glerh xberiman nak demam2) Kalau i ada anak gedik mcm i dah lame i lempang jer,gatal nak bercinta pastuh kene tinggal terus kememehhh..Tapi mak n abah okeh jer i kememeh cuma mak mase tuh serabot jer tgk i nanges2. Nanges pon kene bising. Hehehe....

I MOVED ON AFTER 1 YEAR!



Then recently i involve dgn budak setahun lebih muda dari i. Mase ni xpk panjang sbb kire mcm rebound lah kan. Paham x? Yerlah sebab nak melupakan yg lama so xpk panjang teros couple dgn budak setahun jagung mcm i jugak(tergatal amek anak ikan) Kali ni bertahan 1 and a half years jer...Huuuuu...Reason for breakup mcm serabot glerh sbb die tetibe nak jadik imam masjid bangi kot(maksudnya di sini dia tetibe jadik alim and ignore i giler2) Pastuh skg hampehhhhh sbb dia pura-pura je lebeh. Nak breakup pon ckplah kan takyah ar nak pura2 jadik alim n jalan 1 depa jauh dari I.
I ACTUALLY DA MOVED ON TAPI I BAGI TIME FOR MYSELF APPROXIMATELY 2 YEARS UTK REHAT TAKYAH GATAL2.
BAEK KAN I~




Lesson of the story kat sini yg aku nak btau yerlah sbgi org pmpuan jgn kite yg tergila2 in love dgn yg laki sbb at the end of the day sape yg gile nanges mata bengkak2 pastuh huduh ada mata mcm panda. KITA JUGAK KAN.

I once read kat mane ntah antara ciri2 laki yg kite kene cari ialah LAKI YG MADLY IN LOVE DGN KITA. Bukan org gila tau. Tapi laki tuh yg betul2 gila cinta kat kita. Sbb kita org pmpuan kalau da ada laki yg betul2 gila cinta kat kita sampai sanggup i jump u jump dgn kita xkanlah XNAK KAN?? Kalau jual mahal tuh xtaulahhh plak. Tapi madly in love kat sini jgn sampai laki ini gila dok depan umah ko dari subuh sampai subuh besok. Itu tadi i da bgtau yg tuh org gila.

Carik org yg normal serba serbi tapi he's only have his eyes on you. Dia xda nak gatal2 nak cari org len or terpk pasal org len sbb dia tau yg you are the only one. If he madly in love with u dia xkan maki2 u bila marah. He will be the most gentle man. Yerlah laki yg mmg LELAKI ar kan.

And mcm kak mai ckp dia anytime xkesah jer nak kenalkan u dgn family dia. Kalau x dgn parents dulu, dia dah kenalkan dgn adek beradek dulu. Yerlah slow2 kan. Means dia betul2 nak serius dgn u. Tapi kalau asik bnyk alasan yg xleh diterima oleh akal insan yg da baligh maka forget jerlah bout him. Sbb xworth it pon. And even tho dia da kenalkan u pada family tapi dia still layan u mcm tahi afta dat better u tinggalkan jerlahhh. Kaya mane sekalipon,hensem mane sekalipon,pandai mane sekalipon,alim ulamak mane sekalipon but IF HE DONT TREATS U RIGHT THEN U RASE U NAK JUGAK KE DGN DIA? U RASE U BAHAGIA KE NANTI?





-Lesson ni i xtaulah kalau org len leh terima or x sbb i totally learn my lesson from my previous relationship. Thats y i try my best to avoid org2 yg ada rupa and kekayaan sahaja ni. Sbb diorang mmg hampeh at the end of it. And truthfully i da bnyk kali melepas org2 yg madly in love dgn i(ada unsur playgirl riak jugak) Melepas sbb jual mahal and tak paham true meaning of L.O.V.E....-




p/s: Sebok nak bg nasehat tapi sendiri tgh gila kat James Dean. I rase James Dean sangat sexy and very rebellious. Rase nak jadikkan pet jer even tho dia da R.I.P~

3 comments:

budak bijak malaya said...

ade penambahan sikit..
janganlah beriye2 bercinte bagai nak rak..
canang sane sini..
coz zaman skang ramai jantan tak bergune..
im haters..

sAyE UmpaMa sPeaKeR said...

so dem agree wif u both.
hahhaahaa...

be~bored said...

gosh.
anak ikan mmg menggoda huh.
agaga.comel :P