Saturday, June 13, 2009

Probs

Plan ke JB terpakse batal.Memule aku tanak pun g JB sbb ada wedding xhabes2 kan.Bile cancel cm gembira ar sbb dapat ar aku join kak uda punye hari keluarga kat wetworld.Tapi gembira aku xsampai 5 saat pun.


Aku tepakse balek kampung kat Muar.Memberontak teros aku kan.Emo sorang2.Pastuh mak aku bgtau the reason why.So aku pun relax dulu and akak aku pon btau leh ar teman mak aku kan.




So im off to Muar for 1 and a half nite.

FYI, kitorang balek ni sbb atok aku saket becoz of one reason.

BIG FAMILY PROBLEM.Makhluk len buat probs,kitorang yg kene hadap.

Aku paling pantang bende cmneh jadik kt diri sendiri.Supposely,kalau da berani buat kene ar berani tanggung but why semua orang kene involve like its our own damn problem.Serabut ok!

Tapi tidak mengape,as a child yg maseh di bawah responsibilty ibu bapa,aku follow jer.
Seperti biasa kalau balek kampung situasi akan jadik weirdo giler.Aku akan wat hal sendiri.
Mak aku siap cakap bisik2 dgn aku time masak.Hahaha mengong gilerh,tetibe mak aku jadik xreti masak asam pedas.Terlalu nak impress atok aku ni sampai sume orang jadik biol seketike.Ayah aku selambe je buat keje.Ohh btw,aku siap g pasar okeh g beli ikan,ayam,sayor.Hebat kan.Aku kan spoil brat.

Yang paling besh aku bawak berok ben pastuh berok ben aku xdapat line tetibe.Mmg perfect sangatlah.Pastuh bile da balek ni berokben aku tertinggal kat kpg.Wahahahaha.Mmg atok aku da terbuang agaknye.Matilahhhhhh aku :(


Point yg ingin dibuat di sini adalah: SIAPA YG BUAT MASALAH SILELAH BALEK KAMPUNG DAN BETULKAN BENDE YG DAH TAK BOLEH DIPERBETULKAN.DAH BESAR NAK TAKOT.KO DA BUAT MEMULE TAK TAKOT PLAK KAN.


Emo di situ.hahahaha

----------------------------------------------------------------------------------------------


Aku pun ada masalah gak.

Member aku sgt kasehan,die skg tgh crisis.Die bukan takat member je bagi aku.Die da mcm my twin.Even tho da jarang jumpe but still we understand each other a lot.
Dont worry dear darling, im always right by ur side.Alwayss okeh!

3 comments:

Si Anggerik said...

hahahahahahahahahahahahaha.
aku sajerh gelaks cm saitan.
bestuh cmnerh ngn berokkkk bann ko tuhhh. baek ko settle kan. karang atuk buang bender yg bernilai 400 lebey. sardis wooo. lex ar. i truly understand the whole situation. da ppl will get their own punishment from Allah. insyaallah aper ko buat nih tuhan akan permudahkan jalan ko in future n mebi akan jumperkan ko dgn org yg baek2. trust me. tgok cm kak uda kan baik n menurut perintah jerh. n tuhan kasik dier anak yg comel n bijak. Tuhan tuh maha berkuasa. n kalo ko senangkan hati parents, tuhan akan permudahkan jalan ko gak. wah panjang seyh komen akuuu.

okinokiyo said...

ohhh org buat masalah itu tak balik mengadap atok ke??mmg ampeh sbb mmg menyusahkan semua org...aku dah kata dah..tu sebab kalau anak aku dah beso tak nak semayang aku sebat jek takder kasihan2..sbb dr anak aku buat dosa, aku tanggung dosa tak reti ajar anak, baik sebat jek.

kesian korang..aku memahami..pastu sila la balik sekali lagi utk amik berokban ko tuuu

iyan said...

broadband tuh suruh atok pos guna burung merpati...
hahaha