Tuesday, March 31, 2009

Pindah.Moving.Hijrah

Kak rai skg officially dah pindah!!! Yeahhh....Tadi ptg die ada msg.Yana tumpang heppy.hehehe.Sebab kan seyesly umah die yg kat flora damansara itu sungguh scary okeh.Adalah aku dok situ dalam 6bulan kan. Sesape yg penah/mmg dok kat flora damansara u know how scary it is right.....Antara ciri-ciri menakutkan pada flora damansara ialah:

  • Flora damansara mempunyai ketinggian sebanyak 24 tingkat.Kami tinggal di tingkat 20.Scareeeee....
  • Flora damansara selalu tiada air secare tibe-tibe pada waktu pagi..Ohh SO Scareeeeee......
  • Flora damansara mempunyai lif yg ada contengan yg scareeee....Scareeeeeeee
  • Flora damansara mempunyai penduduk/makhluk yg mempunyai kesedaran sivik di tahap sifar (bukan flat kamu saje adam) even tho flora ni kunun-kunun diberi tahap apartment tapi penduduknye.......................scareee............
  • Flora damansara penah hampir 3 kali masuk teevee......Kerana kes bunoh diri!!!! Scareeeeeee..................
  • Flora damansara mempunyai parking di basement yg selalu blackout....Scareeeeeeee.................
  • Flora damansara mempunyai jalan yg lopaknya mampu menenggelamkan separuh daripada tayar kereta kamu.Eh xlah sampai separuh.Senang kata hampir semua lah! Scareeeeeeeeee..................
  • Flora damansara telah mengalami keretakan yg tunggu waktu nak roboh tapi pengusaha hartanah telah membina sebuah lagi blok yg lebih tinggi daripada ketinggian blok yang pernah diduduki.Scareeeeeeeeeeeeee.........................

Jadik rasenye,semua ciri-ciri di atas ini sudah chukup jugalah untuk kak rai dan alifa pindah ke apartmen mewah~

Mewah lah okeh sbb sewa di flora hanyalah 700 tapi bile pindah ke apartment mewah die jadik 2 kali ganda kene bayar.Waaahhhh.

Penempatannya masih lagi di damansara perdana cuma lebih urban lah katekan.Rasenye mcm se-apartment dgn pelakon laki hensem apentah name die.Tapi aku yakin die pelakon sbb die belakon cterh renjis.Aku penah nampak die pada hari jumaatketika die sedang masuk ke dalam kereta dan waktu itu da lame masuk waktu semayang jumaat.Eh...................................

Mcm scareeee jeh.Hehhehe


Daripada ape yg dicheritekan oleh kak rai,rasenye apartmen kali ini lebih besh.I cant wait to go there.Tapi ape yg menghampekan sedikit apartment baru ini tiada kedai runchit di bawah rumah(rasenyelah) sbb apartment mahal ini agak mengade-ngade.Tapi xmengape.Asalkan ianya tidak retak seribu.Dgr cherite swimming pool(pls read kid punye swimming pool ok) punye saiz 2 kali ganda lagi besar.Bolehlah aku belajar teknik terapung dengan lebih selesa lepas ni..........................

P/S: Tadi kat kelas muzik kitorang kene maen KEYBOARD!! Jari aku gigil-gigil okeh!!! Kene gelak pastuh.Tapi yg besh chekgu kate:

'Bagus jari awak panjang,senang nak maen keyboard'

'Yer chekgu,panjang sampai gigil-gigil dah neh!!!'



CAYOK KAK RAI!!!!!!

Nanti buat HOUSE WARMING k.I'll bring u cuppies!!!

5 comments:

tiQsZiE HangSwa said...

hahahha

dan-dan sayang ngn sake

wehh laki org tu

nape kite minat laki org?

tu yang kita x taw tu

oh abg maybank-bilakah dapatku ketemu mu semula

okinokiyo said...

bengong citer scary ko..tpi mmg scary.eh dtg la masa mak dtg sini means ko balik la kl..wpun boifren ko dah takder kat kl..tpi mana tau leh jmpa boifren2 lain di kenduri si seth ke...

leh wat housewarming party di tengah2 bulan hahaha

yanasaja said...

atiq: skg aku da paham dgn perasaan memeyngok ngek bongok nape die suke dengan laki orang..wahahah

tapi jgn risau aku xkan(akan cube elakkan) bechinte dgn laki orang...huhuhu


kak mai: aku boikot KL sbb KL MEMBENCHIKAAANNNNN....wahahahahhahaah

akue said...

tp kat kl ade zahirah~..ko x nk jmpa die? :X

yanasaja said...

wan: bongok....nanti aku habis blajar ni,amek aku kat lcct tau!!