Monday, March 9, 2009

Cube Mencerahkan Hati

Hari ini supposely sudah habis shooting, i mean yesterday patot da habis shooting n hari ini sudah boleh tido sampai weng weng,but kerana beberapa masalah yg xdapat dielakkan shooting tepakse dipostpone.Tiada niat di hati ini utk menjadi director yg suck.Too much to think n i really in serious need of someone to lend me their brain, so that orang itu boleh amek beberapa gig masalah dalam otak ini n simpan untuk sementara waktu.My brain asik hang.Seriously i feel so suck.Demyuuu~

Bangun tido pagi tadi,kepala weng weng aku teros online.Aku buat ape pon aku xtau,online with no purpose.Then transfer gmbr 'maya'.Tersenyum sendirian n teringat perkara xbesh terus mematikan mood pagi.Demyuuu again.Yang xleh blah atiq yg tido di sebalah aku seperti 'takut' utk bercakap dgn aku kerana 'hal semalam' mungkin dan sms aku.Padahal die baring die sebelah aku saje.Haihh.Cara itu sungguh jiwang ekceli.Hehehe.

Then aku cakaplah g mandi pat pat kat atiq n ayed sbb kite nak g carik 'sesuatu' lagi hari ini b4 start shooting(yg telah dikensel selepas itu)Masuk je aku ke bilik air,aku berase jijik(bukan sbb bilik air asrama aku jijik okeh) Aku jijik tgk muke aku yg maha karya dah gelap,mata bengkak nanges non stop smlm dan tangan siap ada kaler 2 tone.Gilerhhh.Ini dah macam pendatang tanpa izin dari CALCUTTA,INDIA.Demyuuu againnn~

Aku pon mandi kasik wangi satu badan dgn dalam hati ni sentiasa je bagi semangat kat diri sendiri supaya lebeh kuat dari semalam.Dah mandi n wangi sume,tetibe atiq cm bagitau hari neh xyah shooting ar sbb ape2hal pun kite akan re-shoot scene2 yg spttnye di re-shoot.Korang paham ke apa aku tulis neh?hmm xpelah.So i was thinking mmg betul pun ape die ckp,dari aku g shoot saket2 hati bek kite postpone n set 1 date n carik watak AYAH yg betul2!!!!!

So aku mcm okeh ar kan,bagitau sume crew hari ni xda shooting.Sume okeh je kot,lagi syiok diorang leh guleng2 lebeh sket.Aku,atiq n ayed ni pulak dah siap so kitorang pon teroskan dgn agenda nak keluar,B4 dat kemas kereta ayed yg dah mcm tong sampah beroda empat.Dah ar kemas tgh panas,siap ada sorang pompuan tuh tgk aku semacam je.Bukan nak tolong(eh tetibe plak)Mmg mcm2 dalam keta ayed ar,siap ada jarum merate2.Scaryyy dowh..nyawa vontot aku terancam selame neh dok kat backseat!!!huhuhu Dah siap kemas sume,kitorang decide nak g ke crime scene(cehwah) utk buat investigation sendiri.Tapi sebelum tuh tetap g isik perot okeh.G kedai yg ko kene amek sendiri nasik ko.Maksud aku,orang tuh da goreng tapi ko kene amek sendiri.Mane boleh macamtuh!!!!!

Habis makan teros g crime scene tapi still xjumpe ape2.Hmm.mase neh aku rase aku dah baca doa n segala-gala lah.Baca doa utk barang hilang tuh,tapi hampe....Hmm.Ahhhh dah jgn nanges lagi pk!

Sbb geram xjumpe ape2,aku selambe je kate nak g Jitra nak tgk wayang.Boleh ke?Padahal aku masih lagi xda tenaga neh.G kedai pon makan 1/4 je nasi.Tapi kitorang g jugak sambil nyanyi lagu
Mentera Semarah Padi-M.Nasir.

Sampai jitra sekali mcm xjadik ar nak tgk wayang,atiq nak carik mp3 untuk hadiah besday ayah die,aku plak tetibe teruja tgk jualan barang2 thailand neh,macam kat bp ar,ada org jual2 baju sume neh.Aku dgn kak rai selalu je g n mmg besh ar.Yer aku suke,so wat.Tapi aku xbeli ape2 pun sbb ramai org jugak ar.And kitorang makan tom yam kun.kun ke kung?xpasti ar.SEDAP GILERRR dohhh.Nanges makan.nanges sbb tebakar lidah(panas+pedas)Belum sampai 5 hirup aku makan tetibe ada pompuan ni selambe je letak makanan die atas meja kitorang ckp nak duduk lepas kitorang makan.Agk berapi gak ar,selalunye aku akan senyum tau tapi tadi serius aku tgk je minah tuh giler2.Tapi minah tuh xpaham bahase.Aku ckp ar xnak bangun selagi xhabis makan.Dah ar baru duduk,xkan nak rush2 sbb ko nak makan kan.Ko besile lah atas lantai!!Aku xmoh bangun gak!Sekali geng die mcm ramai pulok,aku dah xselese sbb die leh diri je depan aku tunggu aku habis makan,syaiton gilerh arrr!!! Aku suro atiq n ayed makan pat pat sbb aku da xselese dah.Mmg nyampah ar! Ape yg aku geram sgt nak tau nape,time die letak makanan die atas meja kitorang tuh leh plak die ckap dgn member die 'eh nanti die makan plak kite punye makanan' hohohoh.Time neh mmg dah berapi ar ditambah dgn kepanasan tom yam lagi. Some people can be very stupid kan.Kesian diorang neh.

Then aku pun g kedai pc nak beli mouse aku yg da besepai.Pastu nampak memory card reader.Beli ar kan sbb nak cucuk memory card henpon nokia aku.Dah serunuk neh sbb finally jumpe gak.Time nak bayar jelah lembap mcm haram.Xpe2 sabar yana.Balek tuh singgah changlun sbb tiq nak usya mp3 lagi,tapi sume maseh xbesh.Pastuh g kedai dvd nak charik dvd besh,then nampak dvd twilight,teringat time aku beli dah lame dulu masih wayang punye copy lagi,so tadi mcm saje tanye 'Ni twilight dah mastercopy lom' Sekali die kate blom.Hampe lagi.Then tanya citerh inkheart pon belom mastercopy lagi.Time dah malas nak beli,tetibe cine tuh kate 'Twilight sulahh master,boleh bili' Huhuhuhuhu.gembirenyeeee.Skg aku dah ada 2 dvd twilight.Yer aku gilerh.Skrang tunggu dvd original plak kuar.Novel pon dah ade.Oh over fanatic pulak.Gilerh bdak2 aku neh.

Dah bosan dok cmart,terus balek poly n layan TWILIGHT~Ohh edward cullen,nanges tgk ko hensem sangat.Ohh budak2 lagi aku neh.

12 comments:

adamLUBA said...

hoiiiiyyoooo!
cian dia kepenatan..
huhuhu..
xmo nanes nanes...
nanti i gi beli eskrem naa.!!!
hahahaha..

smlm i look tru semua gambar2 masa scene..siyesss rindu korang..
iyer iyer..walaupun i xbanyak bergaul (entah kenapa i tak seramah seperti dulu, mybe sebab mahu meniliti profile sorang2..supaya ada topic yang dapat di sembangkan) tapi cukup la dapat dok kt sebelah pastu nengok korang bergosip, bercakap dengan konsonan 'i' dan berloghat macam2 negeri..itu dah cukup menghiburkan..hohohohoho!

thanks yah! ^__^

emmetRaxor said...

hahhaa...
sayep pon enjoy gak dapat merasai pengalaman baru dengan korunk..
macam2 yang dilalui pada ari shooting tu..
sayep suka tengok semangat dan kerjasama yang korunk bagi..
memang terbaik la..
terima kasih kerana bagi sayep peluang mengikuti korunk..
hehehe..
jumpa lagi nanti..

yanasaja said...

adam: its okay to be pendiam kot.xda salahnye.lagi pon baru je kenal dgn sume orang.so it means masih ada mase utk kite sume ketemu lagii!!!!seriously mish u both!!! siying idim!!!

amet: thanx amet sudi ikot 2 hari beturut2,musti korang gelak je tgk perangai kitorang yg kehanjengan sunggoh ar.hehehe.windu korang sangat2.Kite pasti ketemu lagi~siying imit!!!!

adamLUBA said...

wahahahaha....
kentut mu yana!
hahahaha..
dush dush!

iyip!
kitimi ligi ninti..
siying kimi simii
(hah! sudah..kaang terlekat bahasa ni plak..mamposss!)

yanasaja said...

okeh no more i wordss!!!

emmetRaxor said...

hehhe..
jumpa lagi..
shooting pon tak abes lagi..
adam punya part pon ade lagi kan?
nanti amet ikot dia lagi..
hehehhe..
(dengan rasa tak malu nye nak follow orang)

adamLUBA said...

hoh! amet tak malu..

yanasaja said...

amet: part adam dah habis shooting arrr~die tinggal nak dubbing sore jer.pastuh kitorang nak wat interview talent for the making.so kamu berdue akan dijemput hadir pada tarikh yg akan ditetapkan nanti.hehehe..yeahhh bejumpe lagik nantikkk

adam: amet kan PA kamu..huhuhu.die kene ikot je g mane2

adamLUBA said...

heh! PA la sangat...
dia photographer peribadi..
(wahh..sok demand gitu~)
hahaha!

tak sabar tak sabar..
compon tarikh cepaaaatttt!

tiQsZiE HangSwa said...

nenonenonenenoneno

hmmmm..sape pandai2 ajak adam n amet pegi poli kite ni? nak kene dia ni.

"saya sebagai pengetua kamsis x membenarkan sebarang pelakon atau PA nyer datang ke poli kite dengan sebab ianya tidak ke arah pembentukan umah..ujar yaserroon dgn perotnya."

kah3x
amet n adam sile lah datang ek
ayat kat atas ni drama je.

adamLUBA said...

ih! tidik..
itik kijim..
tik kiri..
nik pirgi jigi..

itik..siyi dih link kimi!

iyib..siyi pin nik link kimi,
tipi kimi privit..hish hish..
dikit

(oh! tidak..
atiq kejam..
tak kira..
nak pergi juga..

atiq..saya dah link kamu!

ayeb..saya pun nak link kamu,
tapi kamu privated..hish hish..
dekut)

p/s: saat ini monitor ku basah akibat terpecitnya air liur akibat menggunakan bahasa ni dah al-sedia maklumlah..pagar depan saya jarang dan berlubang..so aliran deras air liur senang bergerak bebas

akue said...

edward cullen, edward cullen..die x hensem la..abg ko ni lg hensem, bergaya n macho, hahahah