Friday, May 21, 2010

KAKI SAYA PATAH

BELOG SAYA TAK BESH TAK PAYAH BACA
(okeh kadang2 besh jugaklah)


3 days ago ada kucing kaki patah dtg rumah saya. Seriously both of his legs patah tau!!!! Saya terus serabut mcm anak lelaki patah kaki. Kucing tuh saiz dia ala2 remaja lagi. Goshh saya mmg tak tau nak buat ape. Dekat rumah xda kereta and nobody even care bout dat cat. So saya pun menangis2 mcm org gila. Sbb yelah kucing kot. There must be a reason y dat cat choose our house with that broken legs. Kucing tuh mcm sanggup seret2 kaki yg da patah jalan smpi rumah saya. Mestilah ada hikmah. So saya sgt marah sbb kucing ni sgt degil dan garang. Makan nak, org nak bawak g klinik dia nak cakar pulak Tak ke rasa nak pukul je kucing ni. So i was so stress for these 3 days. If 2morow kucing ni ada lagi, saya seret je dia bawak masuk dalam kotak dan kalau dia nak cakar...CAKARLAHHHHHHHHHHHHH!!!!!

Kaki saya patah :(

10 comments:

croft said...

cuba tangkap dia pakai towel tebal, pastu balut & dakap dia. boleh elak dicakar.

yanasaja said...

croft: takot kalau buat cmtuh nanti dia lagi saket :( tgklah maybe besok nak cuba gak tgkap dia bawak pegi vet.kesian sgt da tgk :(

syafiq ishak said...

owh,,ni ke kucing yg awk bgtau tu..comel jgk..bulu2 dia kembang~ :D eehehehe~~

agak ar,bleh nmpak kot kaki dia cm tu.tak trasa mcm accident,rasa mcm orng buat jek..

yanasaja said...

syafiq: awak bulu dia xkembang pon okeh.itu dia terkembang sbb dia tekejut nampak saya kot :P kesian gila dia tau hari2 duduk mcm tuh.ish sedeh2. pastuh ada kuceng len start dtg nak curik makanan die...grrrrr. and bila nak bawak pegi vet je mesti si cacat ni hilangggggggg.pandai betol.

syafiq ishak said...

nmpak hantu mmg ar!~ :P dia dtg n dtg lg?.bela je arr~~

yanasaja said...

syafiq: mmg lah dia dtg dan dtg dan dtg but ape2 pun kene bawak g vet dulu.takot tgk muka garang dia :(

syafiq ishak said...

ceh,,,tu pon takut jgk?.aiseyhwoman.kucing ni ada satu je trick dia~ ;)

yanasaja said...

apekah trick kuceng? ikan????

pijapepijat said...

gila kesiannn!!
ape jadi kt kucing tu beb??
sehat dah ke?

yanasaja said...

pija: kucing tuh kene langgar kot pija pastuh dia menagih kaseh kat umah aku dan berak sepah2.kesian diaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.