Monday, April 26, 2010

Jealous :(

I am a very jealous person.

Not in terms of relationship.

Itu pun jeles juga tapi sbb tgh menjanda takde sbb nak jeles2.

Ni skg ni jeles sbb kak rai ada kat umah. Mesti dia leh golek2 atas katil tanpa kira siang atau malam. Men2 internet tanpa perlu pikir pasal kerja dan makan masakan mak yg bes2. Oh i hate yuh raihana!!

Plus saya selalu jeles dgn wan iaitu abang tunggal saya. Dia mmg bes. Dia selalu buat2 selekeh dan buat2 pokai dan lalu emak mesti akan sentiasa sms saya dan bertanya 'wan ada duit tak?kalau xda mak boleh masukkan :)'. Kenapa wannn??Kenapaaaa??? Dan wan pon mesti akan berlakon tanak-tanak duit(well dia xberlakon,dia mmg taknak tapi saya selalu mcm 'eleh buat2 taknak') See,saya mmg dilahirkan utk jeles dgn adek beradek.

Dgn adek beradek pon saya nak jeles. Saya mmg ntah ape ape.

Kemudian, saya selalu jeles dgn kak mai. Sebab mak selalu tanya pasal kak mai dekat saya juga. Kak mai susah sangat nak di contact mcmlah dia duduk dekat Bandung,Indonesia padahal dok kat Balakong sahaja. So mmg sentiasa dramalah kalau kak mai ni tak reply sms or tak call mak. Saya mmg jelesh bila mak saya caring lebeh kat kakak saya sorang ini. Dia ni terlalu bz dengan bisnes okinokiyo dia.

Saya lagi jeles dgn kak uda sbb dia every wik boleh balek rumah. Lepas tuh dia ada 2 ekor anak monyet aka anak2 dia yg selalu terlompat2 dan menjerit2 utk hiburkan hati mak dan abah. Saya taktaulah saya ni sempat ke tak nak tunjuk anak saya pada mak dan abah :( Anak kuceng boleh lah.....


SAYA NAK BALEK RUMAH :"(





5 comments:

missbby said...

kau panggil yip n zara anak monyet? dennis the menace larr...hahahahah..itupun kau nak jeles ker? kau lagi patut bersyukur..pasal kalau kau balik umah kau kena basuh pinggan..:)

Kak Rai tgh honeymoon said...

Aku agree smer points ko.nway pg bgun lol 10 Ada karipap setakat smlm la.sok x tau apa Ada. Intenet sdkit ketahikan d Umh.aku takle enjoy sgt kt Umh coz tgh byk freelance project. Tp saya sgt heppi to be home n able to see Mak n Abah dpn mata.huhu.Mak sgt sakit.sgt Cpt mengah.sian sgt2.newsy aku tgh tido dlm aircond.gnite.

okinokiyo said...

budus lah ko nih..balik lah rumah..pastu nnti ko xstadi..hahaha

aku busy ke?busy kot..xder duit lah katakan

akue said...

sape buat2 selekeh ngan pokai ni..aku sentiasa tampak segak dan kaya raya..mgkin sbb trlalu segak dan hensem org igt aku x brduit sbb beli baju2 dan alat2 kecantikan byk2 kot..mak sakit? ok aku nk blk mnggu dpn anta ko yana smbil amik cuti 2 hari r..lepak kg jap..

p/s:- msk hari ni ade 3 org ckp aku hensem..aku kira2 dah ade 8 org ckp aku hensem..cuma aku trgemuk sket je, akakakkaa..ini adalah fakta

Tok Zu said...

semua mak mak treat anak sama rata.tak da lebih atau kurang.
dan semua mak mak tak mau anak nya hidup susah,macam yang pernah mak alami masa muda muda dulu.
jadi fikir fikir kan lah.
apa apa pun ingat allah sentiasa melihat apa yang kamu semua buat.