Thursday, December 31, 2009

Ada Apa Dengan Anonymous?

I've read post from one of my wajib-baca blogger which is peej. Dia almost everytime dapat comment from anonymous.

Talk about anonymous ni mmg freaking annoying ok. Awal2 i buat belog mmg ada anonymous,kire mcm xleh buat post yg len mcm sket mesti kene dgn anonymous okeh. And then dahlah letak nama anonymous pastuh mcm mencabar kita plak dgn komen2 pedas. Dia xsedar ke yg dia mencabar kite tapi dia sendiri xberani nak letak real name.Mcm apakah mereka ni,pastuh motif anoni ni nak cabar2 kte dgn comment yg emo2 kenape plak? I mean comment yg nak kritik2 mmg lah we as blogger redha jer but still why must 'anonymous'? Is it sbb takot? Is it u afraid yg kitorang akan ambush balek? Or actually saje xnak letak nama sbb yelah low profile kununnya. Tapi comment yg diberi xda ciri2 low profile langsung.So konklusinya senang aje:


ITS BECAUSE ANONYMOUS NI FREAKING PENGECUT.


Bila kite tak reply comment anonymous dia kate kite pengecut,bila kite reply dia kate kite terasa plak.Macam keling x korang rase anonymous ni sume.Mcm yg terjadik kat fashion blogger si Rizalman gaklah,minah yg anta comment tuh berani lah anta comment with real name but still perlu kah caci maki with words yg xsedap nak dibaca? I mean rizalman is a man like dat,dia mmg jenis pedas je manjang,then how come kene ada yg nak membalas with ayat yg pedas2 gak? Bukan ko dapat ape pon,last2 smpi skg mcm bercakaran.Kan ke saiko tuh namanya.


So its actually hard for famous blogger if diorang nak wat post yg len mcm sket coz mesti ada je org nak kritik.Naseb bek blog aku x famous so xdalah aku cm bengang je baca comment kejam.Tapi aku geram gak baca komen anoni dari blog famous blogger.Rase mcm nak lempang je orang2 yg tetibe nak maki2 org yg dia xkenal.Gila xmalu weh.Ko kalau rase xsuke org tuh, kutuk dalam hati dahlah,ni perlukah ko nak sebarkan kat seantero dunia pendapat ko yg berunsur memaki tuh.Gila keji.


Anoni yg baek xpe,means jenis yg malas nak letak nama sendiri ke ape tuh xpe.At least ko xda dtg belog pastuh keji2 org.Anoni yg saiko tetibe dtg belog org pastuh maki2 tuh maksudnya dia saket luar dan dalam.Ha ha ha.




ok sekian dari bilik berita

4 comments:

peej said...

tu la kan..dorang ni mcm mencabar..tp xnak letak nama..pastu bila kita layan..dia kata kita yg xde otak layan anon..bila x layan dia kata kita nak org puji2 aje..xleh terima kritikan..mmg confuse ok.

ni pun ada je lagi komen anon..tgh berpikir nak publish ke x. macam kesian pun ada dorang ni..mcm org kurang perhatian.
tapi sila la jgn terkejut..kadang2 anon ni dtg nya dpd blogger terkenal n famous sebenarnya. sbb kami dpt meng-identify a few yg mcm tu :)

yanasaja said...

peej: anonymous ni mmg xda keje.diorang bosan xda life so mcm pk 'ape kate hari ni aku kutuk org ni,mesti besh'.xtaulah mcm mane diorang tido setiap malam setelah kutuk2 org yg tiada kaitan dgn mereka.

well i heard gak b4 yg sumtimes anoni ni dari famous blogger.gosh pple suke buat crazy things kan.btw publish jer komen tuh sbb kesian anoni ni penat da kutuk sekali xda sape nak baca.huhuhu

afiq said...

woder camne kalo aku dapat komen teruk2 kan... aku nih dah la panasssss skit kan.... huhuhu

yanasaja said...

afiq: hahah awal2 mmg harus panas.lame2 rase xhengen da nak layan anonymous.