Friday, August 14, 2009

PeMALASHke??

Dulu aku ada kucheng nama dia Sagito.


Sagito ni aku kire kucheng yg agak gah lah sebelum kedatangan Akira yg terlebeh gah.
Sagito ni die dtg dgn 1 pakej sbb die bawak akak die sekali.Sebetulnya Sagito ni kitorang adek beradek yg kidnap die dari tuan die.Yerlah dulu kitorang dok kat kuarters hospital pastuh xboleh bela kucheng.
Dulu masa bela kucheng liar yg nama dia Abe, abah pulak bia je orang hospital amek Abe utk dibuang.Menanges2 aku cm orang gila sbb Abe time tuh tgh tido kat tmpt kasot pastuh snyap2 org amek die teros buang.
TAPI SEKARANG BUKAN NAK CERITA PASAL ABE.


Sagito ni aku rase die cm gay sketlah,sbb die jantan yg warna puteh sumenyer.Tapi ada corak kat dahi die mcm org industan tuh.Huhuhu kire cm Shah Rukh Khan versi kucheng lah.Okeh mengarot dah tibe2.Sagito ni mmg dilayan mcm kucing belaan Firaun sbb die hensemmm kann.


Pastuh adalah satu hari tuh sagito ni xnak makan.Kesian gilerh ok,dia dok je atas kerusi pastuh muke sedeh.Kak rai yg dulu PSYCHO selalu tumbuk ikan bilis sampai lumat dan gaul dengan nasik bagi kat sagito pon sagito taknak.Abah aku yg dulunya bersekongkol dgn org hospital utk buang Abe pun boleh bersama-sama PSYCHO tgk keadaan sagito yg mcm saket nak mati xnak maen dgn xnak makan.


Jadik kitorang bawaklah sagito pergi klinik kucheng ni kan.Bile jumpe doc ni doc pon checklah kan sume yg sepatotnye dan keputusannyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...............................................


DOC CAKAP SAGITO NI SEHAT JER,XDA APE2 MASALAH PON CUME PEMALASH!! PEMALASHH OKEH!! KIRE PENYAKIT SAGITO ADALAH PEMALASH!

Agak-agak ayah aku malu x bawak kucheng yg ada penyakit pemalash ni????
Agak-agak ada ke akak aku PSYCHO lagi nak susah payah tumbuk ikan bilis utk si pemalash tuh????



Tujuan buat citerh pasal Sagito yg da lama mati ni sbb...................................................................

Aku pon mcm pening-pening xlalu makan siap mcm nak muntah2 bagai...
Naseb bek xda sape nak offer bawak pegi klinik sbb xpayah tunggu doc pon aku tau penyakit aku ape :)

Eh ni bukan Sagito kesayangan yg pemalash tuh.Bukan bukan..Nyumm Nyummm








p/s:Oit2 sape yg cakap aku ada sama penyakit dgn SAGITO tuhhhhh!!! Huhuhuhu

8 comments:

Tok Zu said...

ya lah tu,awak adek bradik sagito jugakan !
kucing tu dia ikut perangai tuan dia yang suka tido ...

lilypark said...

aku rase aku pon ade perangai macam sagito laaaa huhuhuhu... boleh g jumpe doc tak??

:+:DyLa DeLLieCaD:+: said...

hahah.. apesal kwn2 aku neh sume pemalas neh??

apesal aku je yg rajen?? hahahaha

yanasaja said...

to all: ishh kan da kate sagito jer yg malas.kite saket betol2 neh.ehehehehe

Si Anggerik said...

sagito memang kucing yg sgt hensem. sugita plak kucing yg sgt pretty. miss them. abe kucing gangster jalanan maner ntah. biler dtg sawan dier hish.

akue said...

shiro ialah kucing aku yg mati sbb trmasuk dlm enjin kete abah, celah kaki die hampir trbelah, tp die x mati dulu, die snggup brjalan dari tmpt kemalangan die dan blk ke rumah dlm keadaan brdarah..itu kucing aku yg pling setia dan kucing 1st bt aku nangis gila

Si Anggerik said...

wan budud.

yanasaja said...

wan: tapi ko sanggup bia kucheng kat tgh2 highway nak lintas xboleh.tuh ko xnanges plak ehhhh????