Thursday, April 30, 2009

PLAN SELEPAS TAMAT DIPLOMA

Okeh ini adalah plan yg WAJEBBBB dibuat dan dilaksanakan!!!

Ahhh by the way,post ini adalah insipirasi daripada blog wanita ini.


Okeh, aku akan senaraikan 10(mungkin lebeh atau kurang) apa yg ingin dibuat selepas tamat diploma.Hoorayyyyy!!!

  1. Meng-enroll kan diri ke swimming lesson.Plan ini sudah pun di-sms kepada abah dan abah pun meng-reply 'Nak amek kelas menyelam pon boleh'.Anggap je plan pertama boleh dikatakan agak settle lah.Huahua.
  2. Menjawat jawatan sebagai Pengurus MBO Cinema ataupun wanita kaunter di MBO Cinema.Yer,ini adalah plan wajeb yg wajeb dilaksanakan dan wajeb dinaikkan pangkat sebagai Pengurus MBO sebelum menyambung pelajaran ke peringkat Ijazah pada bulan 1 tahun hadapan.
  3. Melancong ke Genting Highlands bersama rakan-rakan sekelas DDV6.Perlu melancong kerana sudah lama tidak melancong lagipun kasehan kepada Bainun yang tidak pernah pergi ke Genting.Dan sebab itulah plan no.2 wajeb dilaksanakan,kalau tidak bagaimana nak hu ha hu ha kan.
  4. Menonton perlawanan bola sepak antara Manchester United dan Malaysia pada bulan Julai ini.Bukanlah peminat Manchester United tetapi peminat Christiano Ronaldo,bolehlah jugak kan?Dan sebab itu jugaklah plan no.2 perluuuuuu dilaksanakan.Bagaimana nak beli tiket pulaa nanti.Laenlah ada makhluk tuhan yg sudi belanje.Ehh.
  5. Belajar memasak,bake a cake dan roti,berkebun dan sebagainya.Apa sahaja yang berkaitan dengan pekerjaan suri rumah perlulah di-masterkan sebelum kawen pada umur 25 tahun.Okeh boleh gelak kan aku kejap.Dah..boleh berenti gelak.
  6. Pergi ke spa dan jugak membuat wax pada diri sendiri di mana-mana tempat di BP yang ada buat wax.Ohh ini actually kalau rajen lah tapi spt perlu jugalah memanjakan diri setelah lama 'terbakar' di Perlis Bumi Terchinte.
  7. Menonton concert Rihanna/Peter Pan/Coldplay/Search.Hahah,sbnrnya konsert Search tuh macam terpakse je tulis sbb da ada leggings kilat macam Amy Search pakai zaman Isabella.Ker die pakai leggings harimau belang ek?Ehh itu Samadlahhhh!!!!Hua hua hua.
  8. Berjogging pada setiap pagi,diulangi SETIAP pagi yer.Jogging wajib juga dibuat melainkan ada anjing liar berkeliaran di sekitar kawasan jogging.Kalau ada anjing liar,jogging xpayah buat dah.
  9. Snorkeling dan berenang di pantai yg chantek.Okeh kalau nak melaksanakan benda neh,1st thing kene amek swimming lesson yg express learning punye sbb kalau tiada aral melintang bulan 10 ini akan snorkeling di Pulau Payar.Horaaaaaaayyyyyy!!!!!
  10. Aktif ber'lomo'!!! Ehh supposely aktif ber'holga'.Nilah masenye nak ber'holga' sebaek mungkinnnnn!!!!


ITULAHHHH SAHAJE BUAT MASE INIII!!!!!! Macam banyak je plan niii.Hehehehe....Tapi yg pasti this is the TOP 10!!!!!

9 comments:

sYafiQ said...

aku mau g tgk man u..
ko ckp ko nk blnje tiket kn..hihi

yanasaja said...

syafiq: aku nak orang yg da bekerjaye tetap sile belanje orang yg kerjaya xtetap.hehehe

okinokiyo said...

plan ko paling lawak ialah jogging tiap pagi tu..bgn dah kul 12...

sYafiQ said...

haha..aku pon xttp lg r..hoho
so,cmne?
xkra..ko yg kne blnje..
ala.tiket je pon
:p

Tok Tip dan Tok Zu said...

plan yang no.5 tu yang mak nak tengok sangat2.mudah2an berjaya.manusia dipegang pada janji.
boleh la kita wat bisness cup cakeyana ya!

sAyE UmpaMa sPeaKeR said...

MISI MUSTAHAK WAJEBBBB DILAKSANAKAN~!!!

CHAIIIYYOOOKKKK....

yanasaja said...

kak mai: eh aku kadang2 bangun awal tau.chehwahhhh

syafiq: kite tgk sape yg menang bet okeh!!

mak: nanti kite buat bisnes cupcake same2.mak kene lah bgi semangat suro yana masak.huhuhu

faten: yer misi mustahak ni sume neh!!!

andaisemalamkumiliki said...

yana bgn awl biler ade kels jer kot...he3....

akue said...

aaa...