Wednesday, March 18, 2009

Membersihkan Sampah Bersama Emak

Hehehe..aku suke buat tajuk post mcm ni lah,sbb tetibe teringat cerite sinchan kat ntv7..Harituh aku tgk kat youtube tajuk die 'Pergi ke Pasar Bersama Emak'.....Heeeeeee~


Okeh tadi mcm pening kepale gilerh.Macam nak nanges pon ade sbb saket sangat kepale.Sebab tadi blackout kejap.wuwuwuw.Nak tido xboleh sbb mak suro buang sampah,kalu xbuang nanti mak repeat 1800x so better aku g buang sampah pat pat.And yg paleng kechewanye, aku xdapat nak tido balek.Hmmm...Okehlah aku pun lipat kain sambil tgk Juno.Citerh Juno ni aku da tgk masuk ni kali ke-4.Smlm tgk,harini pun tgk.Suke arr.Sbb ayat die sume besh!!Well-scripted!!


Ahhh time ni ar aku nak pakai streamyx kat laptop abah.Sbb berokben aku mmg berok ar.Kalau nak buat new post ke nak post comment mmg asik error.Xtau mengapa.Mungkin berokben xsuke batu pahat?Mungkin berokben berasal dari kampung perlish,jadi berokben berase segan?Hahh ini yang kite xtau lagi.Hehehehe.

Time nak pakai laptop abah,aku mcm mengintip dulu mak kat mane(mcm nak bukak laman web porno pulak)Sekali mak tgh surf d net~~~Dushh!!!Hmmm....xpe2 kite bagi peluang pada mak pakai.






15minit kemudian.............







Emak maseh lagi di situ membaca blog anak-anaknye.Huhuhuhu.Sekali mak suro aku kutip sampah.Boleh ke?Huuhu.Hari neh asik maen dengan sampah je!Aku pon mcm nak kene kutip sampah ke ape?Mak suro bersihkan sume sampah.Perghhh.Hari ni lori angkat sampah xbuat kejer!!Pastuh ader kucheng liar da sepahkan sampah depan umah aku.Yeshhh sangatlah great kan!!!So aku pun mcm seorang surirumah yg garang da bawak penyapu dgn plastik sampah yg baru,sekali baru nak kutip aku mcm chuak.Sbb ade lalat banyak sangat!!!! Aku terbayang kot2 ada bangkai ular kan...(pemikiran mesti di luar jangkauan)Lalu aku pon.....


"MAKKKK, KEADAAN TAK BOLEH NAK DISELAMATKAN!!!!" -yana-


"APE DIE???" -mak(maseh bermain internet yer)-


"YANA TAK NAK KUTIP SAMPAH,TAKOT AR!!GELIIII LAH MAK BANYAK LALAT" -yana(memberi alasan yg kukuh)-


"EHHH PEGI AMEK PLASTIK CHEPAT" -mak(maseh lagi tertumpu pada laptop)-


"AHHH??NAK WAT APE??? YANA TAKNAK KUTIPPPPPP SAMPAH,KAT LUAR TUH PANASSHHH" -yana (yg mengader2)-


"AWAK PEGI ANGKAT SAMPAH,MAK KUTIP SAMPAH" -mak(da berenti tgk laptop,pandai gune ayat psycho dah.xkanlah aku nak suro mak kutip sampah kan-


"HAHHHH,OKEH AR JOM"
-yana-


"NAH AWAK PEGANG PLASTIK,BIA MAK KUTIP SAMPAH" -mak-


"MAK PEGANG PLASTIK,BIA YANA KUTIP SAMPAH" -yana(mase ni aku mcm wonderwomen)


Jadi aku dengan mak pun bertungkus lumus bersihkan sampah.Ekceli aku yg tungkus lumus.Mak arahkan aku kutip sampah,sapu sampah,sampai aku sapu jiran sebelah umah punye sampah.Baek kan aku.Nanti aku amek gaji k kat jiran sebelah umah.

p/s: Isu die kat sini,kenape lori sampah xdatang kutip sampah.So berangen gaklah.

7 comments:

akue said...

hahahaha...pdn muka kene kutip smph..

adamLUBA said...

yaaannnnaaaaaaaaaaaaa!!!!
kamu cakap kamu pening!
bukan sakit kepala...
erkk
blackout tu..
electrik or kamu?

huh! junooo laaaggiiiiiiii!!!!

hari kan hari rabu...
drebar lori sampah tu gi kelab..sebab ada ladish nait!!

okinokiyo said...

ko ni bercinta dgn sapa plak..mengong balik rumah kemas la rumah..tgk bilik ko dah bersih sket kan aku buang harta2 ko atas meja tu..nyemak jek.kalau boleh meja ko tu aku nka buang gak.ko bukan blaja2 lgi skrgggg kannnbaik ko buanggg leh aku letak katil kecik berisikan nasya...haha

Si Anggerik said...

akakaka.
siannnn. naseb aku balek bp tak knr angkat sampah. angkat zara aderla.

emmetRaxor said...

hahah..
taw la kamu tu director..
bleh plak tulis blog wat skrip kan??
bagus memperaktikkan pembelajaran dalam blog neh..
angkat sampah??
wow..
meh umah kitorang neh banyak sampah perlu di kutip dan angkat..
hehehe..

yanasaja said...

to all: yer semue orang suke aku angkat sampah.Tidak mengapa,sampah dengan aku mmg xdapat dipisahkan....

lilypark said...

oit akak pengangkat sampah~

sepanjang pemergian aku pulang ke kampong banyak betol post ko dah buat~

bagos2.. agak2 malam ni ko dah ada dalam bas kan??

hehehhe